ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Έληξε η περίοδος χάριτος για το κάπνισμα

Την ελλιπή εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για το κάπνισμα, που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο, κατήγγειλε στον υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.
 
Με επιστολή του, ημερομηνίας  2/8/2017, ο κ. Περδίκης έθεσε ενώπιον του Υπουργού τις καταγγελίες πολιτών που έφτασαν κοντά του, οι οποίες, αφορούσαν μεταξύ άλλων, κάπνισμα σε εισόδους νοσοκομείων και σε παιδότοπους καθώς και χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε εσωτερικούς χώρους, που σύμφωνα με τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας, απαγορεύεται αυστηρά. Καλώντας, παράλληλα, τον κ. Παμπορίδη να πληροφορήσει τη Βουλή για τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας για το κάπνισμα.
 
Στην απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 13/10/2017, ο Υπουργός Υγείας πληροφόρησε τη Βουλή, ότι η περίοδος προσαρμογής έληξε την 1η Οκτωβρίου, οπόταν οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν τόσο σε νοσοκομεία όσο και σε παιδότοπους για τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων από το Νόμο μέτρων.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους βουλευτές, ότι το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζει σχετική ενημερωτική εκστρατεία η οποία θα περιλαμβάνει τηλεοπτικά σποτ, έκδοση φυλλαδίων και αφίσες με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού. Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις διευθετήσεις που έγιναν με τις διευθύνσεις των νοσοκομείων και των υγειονομικών κέντρων για να υποδειχθούν και να σημανθούν κατάλληλα οι καθορισμένοι ανοικτοί εξωτερικοί χώροι όπου επιτρέπεται το κάπνισμα. 
 
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, που ψηφίστηκε με μόλις μια ψήφο διαφορά, το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά σε χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα φροντιστήρια, στα νοσοκομεία και στους παιδότοπους καθώς και στους χώρους που βρίσκονται γύρω από αυτά. Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε δισκοθήκες, νυκτερινά κέντρα και μπιραρίες (όπου δεν υπάρχουν εξωτερικοί χώροι) καθώς και σε δημόσιες τουαλέτες.
 
Αντίθετα, το κάπνισμα επιτρέπεται σε ανοικτούς χώρους που εφάπτονται με κλειστούς χώρους και δεν έχουν μόνιμο διαχωριστικό μέρος αρκεί το 30% αυτού του χώρου να είναι ανοικτό. Η πρόνοια αυτή περιλήφθηκε στη νομοθεσία για να εξυπηρετήσει τις καφετερίες, τα εστιατόρια και τα κέντρα αναψυχής, τα οποία τον χειμώνα καλύπτονται με προσωρινές κατασκευές. Με βάση τον νέο νόμο, επιτρέπεται το κάπνισμα στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και στα ξενοδοχεία αλλά μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με εξαερισμό καθώς και σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους. Το κάπνισμα επιτρέπεται, επίσης, σε όλους τους χώρους παιγνίων των καζίνων.

 

http://www.philenews.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top