CBD

Όσα πρέπει να ξέρετε για την 1η Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα

Το Αthens Cannabis Expo 2018 έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου 2018, με σκοπό να ενημερώσει το ελληνικό κοινό για τα πλεονεκτήματα της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης, μέσα από προβολές ντοκιμαντέρ και ομιλίες από επιστήμονες του χώρου. Παράλληλα, πλήθος εκθετών θα παρουσιάσει προϊόντα με κύριο συστατικό τους την κάνναβη, ενώ γνωστοί DJs θα δίνουν το ρυθμό καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου.  

«Οι εκθέσεις κάνναβης δεν είναι κάτι καινούριο στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι όμως κάτι πολύ νέο για την Ελλάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοργανώνουμε την 1η Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στην Αθήνα», δηλώνει στο Reader.gr, η κυρία Ελένη Μπέλλου, υπεύθυνη Τύπου της διοργάνωσης, δίνοντας το στίγμα του Athens Cannabis Expo: «πρόκειται για μία εμπορική έκθεση, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 60 επιχειρηματίες στον τομέα της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, τόσο από την Ελλάδα όσο κι από το εξωτερικό. Δεν είναι όμως μόνο αυτό! Η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης της Αθήνας είναι κι ένα φόρουμ, όπου οι επιχειρηματίες της κάνναβης και οι ασθενείς που η ιατρική κάνναβη είναι το φάρμακό τους, θα συναντηθούν με επιστήμονες, θεσμούς αλλά κι όσους τους ενδιαφέρει το θέμα, για να συζητήσουμε για το παρόν και το μέλλον της κάνναβης στην Ελλάδα. Ρούχα, καλλυντικά και ποτά από κάνναβη, αλλά και προιόντα CBD, ατμοποιητές και σπόροι είναι μόνο λίγα από αυτά που θα δείτε από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do του Φαλήρου. Παράλληλα, με ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών καθώς και προβολών θα μάθετε όσα δεν ξέρετε για την κάνναβη». 

Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος και ο σκοπός της μεγάλης αυτής διοργάνωσης; Η κυρία Μπέλλου εξηγεί: «Σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης με μεγάλες προοπτικές τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει. Με την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης να είναι πλέον νόμιμη και στην χώρα μας, η Ελλάδα αποτελεί μια εντελώς παρθένα αγορά με μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και προοπτικές. Η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης της Αθήνας είναι λοιπόν μια ευτυχής συγκυρία αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία, που σκοπό έχει να μας γνωρίσει τα προϊόντα της κάνναβης και να φέρει σε επαφή τα εγχειρήματα που λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα με τις εταιρείες που πρωτοπορούν στο εξωτερικό, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και τεχνογνωσία. Παράλληλα, στόχος της έκθεσης είναι να ενημερώσει το κοινό και να ανταλλάξει εμπειρίες μαζί του για την ιατρική κάνναβη. Τον περασμένο Ιούνιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νομιμοποίηση εισαγωγής και χρήσης ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα και το σχετικό νομοσχέδιο που θα επικυρώνει την απόφαση, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στη Βουλή. Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό που δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στο φάρμακό τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου αλλά και το στίγμα της κοινωνίας με το οποίο πολλοί από αυτούς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι. Η κάνναβη είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο φυτό του κόσμου… Εμείς θέλουμε να λύσουμε αυτή την παρεξήγηση! Η προαναγγελία για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης έχει γίνει, οι ασθενείς έχουν συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκείνο έχει γνωμοδοτήσει, το θέμα βρίσκεται τόσο στη δημόσια όσο και στην πολιτική ατζέντα κι απομένει να εισαχθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα γίνει πολύ σύντομα. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα θέμα «ζωής και θανάτου». Μακάρι η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Αθήνα να συμπέσει και με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Τότε δεν θα είναι απλά μια έκθεση, αλλά μία γιορτή μιας μεγάλης νίκης για το δικαίωμα μας στην Υγεία. Το γοργόν και χάριν έχει, λοιπόν!».

Βιομηχανική, ιατρική και ψυχαγωγική κάνναβη

Αρκετοί ίσως εύλογα αναρωτηθούν αν η ιατρική χρήση της κάνναβης και η οργανωμένη καλλιέργειά της για εμπορικούς σκοπούς, αποτελέσουν το «σκαλοπάτι» για την ελεύθερη διακίνηση και χρήση της και πόσο ξεκάθαρα μπορούν να είναι τα όρια αυτά στην πραγματικότητα; Η κυρία Μπέλλου δίνει την απάντηση: «Πρέπει να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι η βιομηχανική, η ιατρική και η ψυχαγωγική κάνναβη είναι τρία εντελώς διαφορετικά πράγματα. Είναι στα αλήθεια τρία εντελώς διαφορετικά φυτά, που περιέχουν διαφορετικές ουσίες. Έχουμε δει ανθρώπους να διώκονται στο παρελθόν γιατί πουλούσαν στα καταστήματα τους ρούχα από κλωστική κάνναβη. Για να το πω απλοϊκά και να το καταλάβει ο κόσμος… δεν μπορείς να «μαστουρώσεις» με ένα μπλουζάκι φτιαγμένο από κλωστική κάνναβη, γιατί πολύ απλά το φυτό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του δεν περιέχει ψυχοτρόπες ουσίες. Το μόνο που μπορεί να σου συμβεί είναι να το φοράς για χρόνια λόγω της εξαιρετικής αντοχής του. Ούτε οι γονείς που τα παιδιά τους υποφέρουν π.χ. από κρίσεις επιληψίας δίνουν στα παιδιά τους ναρκωτικά. Τους δίνουν ένα αποτελεσματικό φάρμακο που μπορεί να τα σώσει ακόμη κι από τον αιφνίδιο θάνατο. Η συζήτηση για την ψυχαγωγική κάνναβη είναι μία άλλη συζήτηση. Υπάρχουν έρευνες και παραδείγματα ανά τον κόσμο, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Η.Π.Α., που δείχνουν ότι η νομιμοποίηση της είχε θετικά αποτελέσματα τόσο ως προς την αποτροπή χρήσης σκληρών ναρκωτικών όσο και στη μείωση της εγκληματικότητας. Υπάρχουν κι έρευνες αντίθετες σε αυτές. Το θέμα συζητείται και στην Ελλάδα. Αφού λοιπόν είναι ένα θέμα που απασχολεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ελληνική κοινωνία, θα πρέπει να γίνουν επιστημονικές έρευνες, τόσο ποιοτικές όσο και ποσοτικές, στοχευμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας, να εξαχθούν αμιγώς επιστημονικά συμπεράσματα κι όχι να διατυπώνονται απλώς γνώμες και βάσει αυτών να ανοίξει η όποια συζήτηση. Πριν να γίνει όμως αυτό, είναι νωρίς για μια οποιαδήποτε τοποθέτηση και σίγουρα δεν είμαι εγώ η ειδική για να την κάνω αυτή».


πηγή φωτογραφίας: ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην 1η έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ο οποίος έλαβε και ένα δείγμα από τα πρώτα ελληνικά βιολογικά προϊόντα κάνναβης (ακατέργαστους ανθούς κάνναβης για χαλαρωτικό τσάι, αιθέριο έλαιο και ανθόνερο) από το περίπτερο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ, η κυρία Μπέλλου απευθύνει με τη σειρά της μια ανάλογη πρόσκληση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και στον πολιτικό κόσμο που αντιδρά στο σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή:
«Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση τόσο στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αγκαλιάσει θεσμικά την 1η Διεθνή Έκθεση Κάνναβης της Αθήνας, αλλά και στο σύνολό του άμεσα με τους ανθρώπους που τους απασχολεί το ζήτημα της κάνναβης είτε για ιατρικούς είτε για επενδυτικούς λόγους και να ανοίξει ένας δίαυλος άμεσης πολιτικής υλοποίησης των ζητημάτων αυτών. Η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβη της Αθήνας είναι ένα μεγάλο γεγονός και όλοι θα πρέπει να δώσουμε το “παρών”».

Αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο, που επεξεργάζονται κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, βασίζεται στο πλαίσιο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε διατάξεις που υπάγονται σε υπάρχουσες νομοθεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και στις ασφαλιστικές δικλείδες που θέτει η Ελληνική Αστυνομία.

Τι ισχύει στην Ευρώπη

Έτσι, αν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο για την κάνναβη, 14 περίπου χώρες έχουν ωστόσο αποποινικοποιήσει ή νομιμοποιήσει την κάνναβη κυρίως για ιατρική χρήση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Ιταλία η ιατρική χρήση της κάνναβης έγινε νόμιμη το 2007, ενώ από το 2014 γενικοί ιατροί μπορούν νόμιμα να συνταγογραφήσουν φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν κάνναβη. Στην Αυστρία η ιατρική χρήση της κάνναβης είναι αποποινικοποιημένη από το 2008 και σύμφωνα με νόμο το κράτος έχει το δικαίωμα στην καλλιέργεια για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Στην Αγγλία αν και η ιατρική χρήση της κάνναβης δεν είναι νόμιμη, κυκλοφορεί ωστόσο νόμιμα ένα συνθετικό σκεύασμα κάνναβης που παράγεται εκεί, ενώ και η Γαλλία από το 2013 έχει νομιμοποιήσει τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων από κάνναβη με συνταγή γιατρού. Στην Ισπανία οι ασθενείς μπορούν να καλλιεργούν το φάρμακο τους ή να συμμετέχουν σε ιατρικές λέσχες κάνναβης.

Η φαρμακευτική κάνναβη δεν θεραπεύει αλλά ανακουφίζει από χρόνιους πόνους σοβαρών ασθενειών όπως των: καρκίνου, πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, δερματικών νοσημάτων, σπάνιων ασθενειών, κ.ά. 

Χρήσιμες πληροφορίες

Είσοδος επισκεπτών:
Παρασκευή – 12:00 – 22:00
Σάββατο – 12:00 – 22:00
Κυριακή – 12:00 – 21:00
Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η είσοδος σε νέους κάτω των 18 ετών, εκτός και αν συνοδεύονται από ενήλικα.

Eισιτήρια:
Για μια ημέρα: 8 ευρώ (προπώληση) – 6 ευρώ (ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι) / 10 ευρώ (ταμείο) – 8 ευρώ (ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι)
Τριημέρου: 16 ευρώ (προπώληση) / 20 ευρώ (ταμείο)

Ακολουθεί το πρόγραμμα των DJ sets για τις τρεις ημέρες της Έκθεσης:

12 Ιανουαρίου
12.00-17.00 – Kid Bamboo
17.00-18.15 – Eno Pareita
18.15-19.30 – Sibu
19.30-20.45 – Hammond Classics
20.45-22.00 – DJ Beautifool

13 Ιανουρίου
12.00-17.00 – Kid Bamboo
17.00-18.15 – Kaleya
18.15-19.30 – Stiko
19.30 – 20.15 – Wag
20.45 – 22.00 – Nikolas Gale

14 Iανουαρίου
12.00-17.00 – Kid Bamboo
17.00-18.15 – Lucien Dubazz
18.15 – 19.30 – DJ Booker
19.30 – 21.00 – Cayetano

 

https://www.reader.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top