ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Με ποιο σύστημα οι επιμελητηριακές εκλογές;-Βίντεο

«Φτάσαμε στο σημείο ένα μήνα πριν τις εκλογές να μην ξέρουμε ποιο εκλογικό σύστημα θα επικρατήσει, ποιοι είναι οι σταυροί, πως θα γίνουν οι εκλογές, πως κατεβαίνουν οι συνδυασμοί και είναι παράλογο όταν χάσαμε ατελείωτο χρόνο σε συνεδριάσεις κι ενώ σε λίγο πάμε σε εκλογές να μην έχουμε τα δεδομένα αυτά!

Δεν είναι δυνατόν κύριε πρόεδρε, μετά από συζητήσεις που κράτησαν ώρες και μέρες, να ερχόμαστε ένα μήνα πριν τις επιμελητηριακές εκλογές και να μη γνωρίζει κανείς στην Ελλάδα ποιο είναι το σύστημα με το οποίο θα πάμε στις εκλογές»!

Με την παραπάνω παρατήρηση ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου άνοιξε (και έκλεισε) την ομιλία του στην ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της Βουλής για το νομοσχέδιο τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στις 31 Οκτωβρίου 2017, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων εξέφρασαν την άποψή τους στις τροποποιήσεις που έφερε τελευταία στιγμή η κυβέρνηση και επεσήμαναν τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις, τις αδυναμίες και το αναχρονιστικό μέρος, τα οποία δεν διορθώνονται με το παρόν νομοσχέδιο.

Ειδικότερα ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε μεταξύ άλλων:

Το νομοσχέδιο επιφέρει ελάχιστες βελτιώσεις και δεν επιλύει τα βασικά προβλήματα του θεσμού που επί χρόνια έχουμε επισημάνει στους διαλόγους με τις κυβερνήσεις.
Απαιτείται πραγματική αυτοτέλεια των επιμελητηρίων για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις υποθέσεις τους.
Το ΕΕΑ επί χρόνια αγωνιζόταν να αποκτήσει κτήριο με δικά του χρήματα ώστε να εξυπηρετεί τα μέλη και τις επιχειρήσεις και «κολλούσε» στην γραφειοκρατία. Όταν κατάφερε να πάρει έγκριση το κτήριο είχε πουληθεί!
Μας δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης αστικών εταιρειών αλλά το προσωπικό τους δεν μπορούμε να το νομιμοποιήσουμε!
59 επιμελητήρια και 59 διαφορετικέ εκλογές! Το σύστημα αλλάζει στην σύνθεση των εδρών μεταξύ των τομέων και γίνονται μεγάλες αδικίες γιατί δεν υπάρχει ένα μέτρο κατάταξης με βάση τους ΚΑΔ. Αυτό πρέπει να επανεξετασθεί γιατί στο ΕΕΑ υπάρχει άδικη κατανομή εδρών.

Πρότυπό μας είναι τα επιμελητήρια της Γερμανίας και της Γαλλίας που επιτελούν σπουδαίο έργο και έχουν υποχρεωτικές συνδρομές.

 

http://www.eea.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top