ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Νέος παίχτης στην αγορά καπνικών η Real Tobacco

Νέος σημαντικός παίχτης φαίνεται πως μπαίνει στην αγορά καπνικών στην Ελλάδα, με ελληνική και βαλκανική τεχνογνωσία αλλά και με αραβικά κεφάλαια. Ο λόγος για την εταιρεία «Real Tobacco AE», η σύσταση της οποίας καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Κιλκίς και στον σκοπό της μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η βιομηχανική επεξεργασία καπνού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με οιαδήποτε μορφή και τρόπο για παρασκευή βιομηχανικών προιόντων καπνού (σιγαρέτα, πούρα κα), η εμπορία, διανομή, εισαγωγή και εξαγωγή φύλλων καπνού και βιομηχανικών καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η κατασκευή και εμπορία μη καπνικών προϊόντων, που χρησιμοποιούνται για την Παρασκευή μη βιομηχανικών προϊόντων καπνού.

10 εκατ. ευρώ μετοχικό κεφάλαιο 

Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ και βασικοί της μέτοχοι είναι η Openmark Bulgaria LTD θα καταβάλλει 2,6 εκατ. ευρώ και η Real Tobacco Tradinng FZE, η οποία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα καταβάλλει τα υπόλοιπα 7,4 εκατ. ευρώ. 

Η Openmark Limited δημιουργήθηκε το 1999 με έδρα το Λονδίνο και έχει γραφεία σε Βουλγαρία, Κύπρο και Ντουμπάι. Έχει στο portfolio της σειρά καπνικών προϊόντων (Tabacchiera, Organza, Legate, Forman, Excelsior, Boudoir, Stella) που διανέμονται σε διάφορες χώρες. 

Συγκαταλεγόταν στους αρχικούς υποψήφιους για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ έχοντας καταθέσει πρόταση σε συνεργασία με την Alfa Finance Holding AD (Βουλγαρία), η οποία όπως είχε γίνει γνωστό ήταν εταιρεία συμμετοχών με αξία ενεργητικού άνω των 350 εκατ. ευρώ.

Πρόεδρος ο Χρήστος Φώλιας

Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο πρώην βουλευτής, ευρωβουλευτής και Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

Άνθρωπος της αγοράς σαν επιχειρηματίας, συμμετείχε στην ομάδα που δημιούργησε την Goody’s, ενώ, επίσης, έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (1997–2003), Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εμπορίου « Eurocommerce » (1999-2004), Αντιπρόεδρος της «Ευρω-Μεσογειακής Πρωτοβουλίας για το Εμπόριο, Διακίνηση και Υπηρεσίες ( Euromed TDS ) (1994-2004), Συμπρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (2003-2005) αλλά και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 1986-1999.

Ακόμη έχει διατελέσει για σημαντικό διάστημα από το 2010 και μετά Πρόεδρος του Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, ρόλος που, μάλλον, έχει σημασία για το νέο αυτό εγχείρημα.

 

ΠΗΓΗ:www.spekamila.gr

 
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top