ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Στο 5% ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης

Τροπολογία-έκπληξη το βράδυ της Πέμπτης από την κυβέρνηση.

Στο 5% -από 20% που είναι σήμερα- πρόκειται να μειωθεί από την 1η Απριλίου 2018 ο ειδικός φόρος επί των διαφημίσεων στα τηλεοπτικά κανάλια. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στην Βουλή και αφορά «τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που κατέχουν άδεια λειτουργίας χορηγηθείσα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ή έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και για αυτά της ΕΡΤ Α.Ε.». Η τροπολογία εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων» και φέρει την υπογραφή του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, «ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς το σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση από 1.4.2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου 5 του ν. 3845/2010 (Α’65) σε ποσοστό 5% για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας. Παράλληλα, επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ Α.Ε.».

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την τροπολογία επέρχεται «ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία εκτιμάται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ περίπου. Η μείωση αυτή, ειδικά για το έτος 2018, περιορίζεται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ περίπου».

 

https://www.businessnews.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top