EDITORIAL

Όλη Η Αλήθεια Για Το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο

Μετά την σύντομη δήλωσή μου για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM 97.8 εχθές, υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις εκ μέρους των θιγομένων, οπότε θεωρώ υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω όλη την αλήθεια πώς έχουν τα γεγονότα μέχρι στιγμής και γιατί ταλαιπωρείται το καταναλωτικό κοινό.

Η εταιρεία LG Terna έχει παραδώσει 650 POS νέου τύπου εδώ και 1,5 χρόνο στην Διοίκηση του ΟΑΣΑ Α.Ε. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών). Δυστυχώς, η Διοίκηση του ΟΑΣΑ όλο αυτό τον καιρό δεν έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες που έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμα να τοποθετηθούν στα διάφορα σημεία της Μικρής Λιανικής τα νέου τύπου POS, τα οποία θα υποστηρίζουν και πιστωτικές κάρτες τραπεζών.

Τα συμπεράσματα που έχω βγάλει μετά την πληρέστατη ενημέρωση που είχα, είναι τα εξής:

  1. Έχει αργήσει πάρα πολύ η συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης με τις διάφορες τράπεζες.
  2. Τα νέου τύπου POS που μπορούν να εισπράξουν χρήματα μέσω πιστωτικών καρτών θα πρέπει οι χρήστες του λιανεμπορίου να γνωρίζουν πώς θα τα χειριστούν. Η Διοίκηση του ΟΑΣΑ δεν έχει κάνει κανένα σεμινάριο στους λιανέμπορους του Κλάδου μας που θα χειριστούν αυτά τα μηχανήματα.
  3. Το λογισμικό υποστήριξης που αφορά τις τράπεζες, υπηρεσίες και προϊόντα που θα πωλούν δεν έχει προχωρήσει και χρειάζεται αρκετός χρόνος ώστε οι ηλεκτρονικές συναλλαγές να είναι εύκολες και να εξυπηρετούν άμεσα τους καταναλωτές από τα σημεία Μικρής Λιανικής.

Η λανθασμένη στρατηγική της Διοίκησης του ΟΑΣΑ έχει την πλήρη ευθύνη για την ταλαιπωρία των πολιτών όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Θα μπορούσε να βάλει έστω και προσωρινά μόνο το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσα από τα υπάρχοντα POS των τριών βασικών εταιρειών (Tora Direct, Posit, Netlink) που υπάρχουν στην χώρα μας και τα οποία εξυπηρετούν τα σημεία Μικρής Λιανικής.

Δυστυχώς, ακόμη μία φορά βλέπουμε την διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο. Οι συστημικές τράπεζες να θέλουν να πάρουν μερίδιο πουλώντας τις υπηρεσίες τους μέσω των σημείων της Μικρής Λιανικής και μέσω πιστωτικών καρτών στους καταναλωτές έτσι ώστε τα καταστήματα των τραπεζών να αποσυμφορήσουν τα γκισέ τους αλλά και να μειώσουν τα κοστολόγιά τους, σε αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη «εργασίες λάντζας».

Από την άλλη δεν υπάρχει εποπτική αρχή η οποία να τρέξει γρήγορα όλη αυτή τη διαδικασία και το όλο θέμα έχει μπλέξει σε γρανάζια τεχνικά, επιστημονικά αλλά και σε μεγαλοσυμφέροντα.

Στην «Ψωροκώσταινα» που ζούμε μας αρέσουν τα ωραία αλλά δεν έχουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς να τα υλοποιήσουμε.

Σε όλους αυτούς που αναφέρομαι τους αφιερώνω special αυτό το τραγούδι, τους πάει γάντι. «Μάνα μου Ελλάς – Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» το οποίο λαϊκό άσμα ταιριάζει απόλυτα με την υπόθεση αυτή.

Δούκας Γεώργιος

Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top