ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Κρητικός έφαγε «τσουχτερό» πρόστιμο στο Λονδίνο για κάτι που κάνουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα

Ένας άντρας από τα Χανιά, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έφαγε πρόστιμο στο Λονδίνο επειδή πέταξε τη γόπα του στο δρόμο.Σύμφωνα με το flashnews.gr που έδωσε στη δημοσιότητα το περιστατικό, ο άντρας πέταξε τη γόπα του σε δρόμο της βρετανικής πρωτεύουσας αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς, οι οποίοι τον σταμάτησαν και του επέβαλλαν πρόστιμο.

Όπως δείχνει και η φωτογραφίας της κλήσης, το πρόστιμο ανέρχεται σε 80 λίρες (89,5 ευρώ) και πρέπει να πληρωθεί εντός 14 ημερών από την ημέρα που κόπηκε.   Ο Χανιώτης που δεν γνώριζε την ισχύουσα νομοθεσία, καλείται τώρα να πληρώσει το τσουχτερό αυτό πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Βρετανία σχεδόν όλες οι τοπικές αρχές είναι υποχρεωμένες να επιβάλλουν κλήσεις σε όσους πετούν σκουπίδια, φυλλάδια ή γόπες στο δρόμο. Οι εν λόγω κλήσεις που ονομάζεται FPNs (Fixed Penalty Notices), μπορεί, επίσης, να επιβληθούν για περιττώματα σκύλων, αφισοκόλληση και παράνομη στάθμευση.

Οι κλήσεις αυτές δεν επιβάλλονται σε όσους ρίχνουν κατά λάθος σκουπίδια (π.χ. όταν πέφτει από την τσέπη ένα χαρτομάντιλο), ενώ οι αστυνομικοί έχουν λάβει οδηγίες να δίνουν χρόνο στους πολίτες να σηκώνουν τα απορρίμματά τους πριν τους σταματήσουν.

Εάν δεν  το κάνουν ή αρνηθούν, τότε επιβάλλεται η κλήση.   Επιπλέον, στην κλήση πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα το παράπτωμα αλλά και το περιθώριο πληρωμής των 14 ημερών.To ύψος των προστίμων ανέρχεται μεταξύ £50 to £80, αλλά η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να διπλασιάσει τα πρόστιμα στις £150 ανά παράβαση.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top