ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Εκλογές ΕΕΑ:Γνωρίζουμε, Θέλουμε, Μπορούμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εκλογές στο ΕΕΑ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Του Γιάννη Ρεκλείτη
Επικεφαλής του συνδυασμού
«Επαγγελματική Ανάπτυξη»

Οι εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, θα διεξαχθούν στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2017.

Από τη θέση του Προέδρου του Ε.Ε.Α. την περίοδο 2012-2013 και του Γενικού Γραμματέα από 2014-2017, δικαιούμαι, νομίζω, να αισθάνομαι τόσο ως θεμελιωτής της νέας πορείας του Ε.Ε.Α., όσο και ως θεματοφύλακας των αρχών και των προγραμμάτων που θέσαμε σε εφαρμογή από το 2012.

Από την πρώτη στιγμή δήλωσα, ως Πρόεδρος, ότι με τη νέα διοίκηση φεύγουμε από μια ξεπερασμένη αντίληψη για Επιμελητήριο παθητικής στάσης και μπαίνουμε σε μια μάχη εκσυγχρονισμού του Ε.Ε.Α. ώστε να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες στους επαγγελματίες και ταυτόχρονα να μάχεται ανυποχώρητα για τα συμφέροντά τους.

• Υποσχεθήκαμε να γίνει «Το Επιμελητήριο Σπίτι των Επαγγελματιών» και το κάναμε πράξη πολύ γρήγορα.
• Υποσχεθήκαμε ταχύτατη εξυπηρέτηση των μελών και το πετύχαμε,
• Υποσχεθήκαμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ανακούφιση των επαγγελματιών και το πετύχαμε.
• Υποσχεθήκαμε σεμινάρια, επαγγελματική εκπαίδευση, κλαδικές μελέτες ανοικτές σε όλους και το πετύχαμε.
• Υποσχεθήκαμε αναβαθμισμένη, έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση και το πετύχαμε με την πρωτοπόρα ιστοσελίδα μας.
• Υποσχεθήκαμε μάχιμη διοίκηση για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους και ήμαστε παρόντες σε όλες τις μάχες τους.
• Προειδοποιήσαμε τις κυβερνήσεις ότι θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους σε μέτρα που βαρύνουν τους επαγγελματίες. Τηρήσαμε στο ακέραιο την υπόσχεσή μας, αντέξαμε σε πιέσεις, υπερασπιστήκαμε τους μικρομεσαίους.
• Διαχειριστήκαμε χρηστά και ανταποδοτικά τις εισφορές των συναδέλφων, αντέξαμε τη ληστεία του PSI, και ανορθώσαμε και πάλι οικονομικά το Ε.Ε.Α.
• Στηρίξαμε κλαδικές δράσεις και συνέδρια.
• Θέσαμε τα θεμέλια για μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης του Επιμελητηρίου μέχρι την απόκτηση ευρωπαϊκού επιπέδου λειτουργίας και δράσης και διεκδικούμε να ολοκληρώσουμε το έργο που αρχίσαμε το 2012 με τη νέα στήριξη των επαγγελματιών στις εκλογές του 2017.

Προσβλέπουμε σε ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και υποσχόμαστε να δώσουμε νέες μάχες για τα συμφέροντα των μελών μας, και αυτό γιατί:

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ άριστα την πορεία του Ε.Ε.Α. τις τελευταίες δεκαετίες, τα προβλήματα του κάθε κλάδου και των επαγγελματιών και πώς να τους υπερασπιστούμε.

ΘΕΛΟΥΜΕ, κι έχουμε την εμπειρία, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των κόπων των επαγγελματιών, απέναντι σε κάθε μέτρο και επιβουλή.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πετύχουμε όχι μόνο γιατί ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και ΘΕΛΟΥΜΕ αλλά και γιατί έχουμε την αποφασιστιτκότητα,τη δύναμη, την πείρα, τη γνώση και την πράξη με το μέρος μας.

Το Ε.Ε.Α. έχει να παίξει σπουδαίο ρόλο σε αυτή τη νέα πορεία. Για το λόγο αυτό δίνουμε υπόσχεση:

• Να διεκδικήσουμε αντικατάσταση της εξοντωτικής φορολογίας με φορολογικά κίνητρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.
• Να διεκδικήσουμε εκλογίκευση των υπερβολικών ασφαλιστικών εισφορών, και τη ρύθμιση οφειλών που ποτέ δεν θα γίνει δυνατόν να αποπληρωθούν από πληγέντες συναδέλφους.
• Να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση με νέους όρους και προγράμματα για επαγγελματίες.
• Να ανοίξουμε την επαγγελματική εκπαίδευση σε όλους τους κλάδους,
• Να εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις μας για να γίνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.
• Να οργανώσουμε νέες επαγγελματικές δράσεις με τους κλάδους.

Οραματιζόμαστε το Ε.Ε.Α. ως εργαλείο των μελών του, για αυτό δεσμευόμαστε :

 Για διεύρυνση των εξ αποστάσεων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.
 Για την ίδρυση ΚΕΠ Επιχειρήσεων.
 Για την δημιουργία «Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας» για την επιχειρηματική γεωγραφική και οικονομική αποτύπωση. (χαρτογράφηση) χρήσιμων πληροφοριών για υποψήφιους και εν ενεργεία επιχειρηματίες, ώστε να έχουν έναν πλοηγό για τις αποφάσεις τους.
 Για την πιστοποίηση της επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και της επαγγελματικής ικανότητας και εμπειρίας των επαγγελματιών για αναβαθμισμένη άσκηση του επαγγέλματος.
 Για καθιέρωση της εξ αποστάσεως επαγγελματικής εκπαίδευσης (e-learning).
 Για την γρήγορη εξέταση και απόδοση αδειοδότησης λειτουργίας των καταστημάτων, ιδίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, με κατάργηση της ατελείωτης γραφειοκρατίας.
 Για την εκκαθάριση των αρχείων του Ε.Ε.Α., εξοικονομώντας χώρο, χρόνο και χρήμα για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων,
 Για ένα Επιμελητήριο – στήριγμα των επαγγελματιών.

Θα τα καταφέρουμε, μαζί με μία νέα ομάδα που διαθέτει τα εχέγγυα της επιτυχίας, διότι στηρίζεται στην εμπειρία των μεγαλύτερων και την δυναμική των νεότερων.
Γιατί μόνο όταν το νεότερο στηρίζεται στο παλαιότερο δημιουργείται το μέλλον.
Γιατί η εμπειρία είναι ανεκτίμητο εφόδιο που σε εμάς, αποδεδειγμένα, χρησιμοποιείται για να ανοίγει δρόμους και ορίζοντες.
Γιατί αρχή μας είναι να δημιουργούμε χτίζοντας και όχι γκρεμίζοντας.
Γιατί πορευόμαστε μακριά και έξω από κομματικές μικροπολιτικές διαφόρων αποχρώσεων.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Στις 2,3 & 4 Δεκεμβρίου 2017
Ψηφίζουμε

«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Αγαπητέ φίλε/η επαγγελματία,

Στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου μαζί γυρίζουμε σελίδα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου μπορείς με τη ψήφο σου να χαράξεις τη νέα δυναμική πορεία του ΕΕΑ, στηρίζοντας το συνδυασμό «εμπειρίας και ανανέωσης» την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  στον οποίο έχω την τιμή να κατέρχομαι επικεφαλής.

Τα τελευταία έξι χρόνια, από τη θέση του Προέδρου αρχικά και του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΑ στη συνέχεια, υπερασπίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα του ελεύθερου επαγγελματία και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Έθεσα τις βάσεις για ένα σύγχρονο, εξωστρεφές Επιμελητήριο που είναι σύμβουλος και συνεργάτης σου σε κάθε επιχειρηματικό εγχείρημα. Προέβαλα πάντα τη δύναμη της συνεργασίας, μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και εύκολους εντυπωσιασμούς.

Αυτές τις αρχές θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ, με την πλούσια εμπειρία που αποκόμισα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και με την ορμή που μου δίνουν οι νέοι και παλαιότεροι συνεργάτες μου, που στελεχώνουν έναν πραγματικά εξαιρετικό συνδυασμό.

Σε περιμένω, αυτό το τριήμερο που εσύ αποφασίζεις, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το ΕΕΑ της νέας εποχής!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γιάννης Ρεκλείτης

Στο ψηφοδέλτιο <<ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ>> με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Ρεκλείτη, συμμετέχουμε τα αιρετά μέλη στο Δ.Σ του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής:

α) ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,

β) ΚΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ,

γ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,

δ) ΠΑΞΙΜΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Όλοι οι συνάδελφοι  υποστηρίζουμε, ψηφίζουμε τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής.

 

Δούκας Γεώργιος,

Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top