ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

5 λόγοι που δείχνουν ότι είναι προτιμότερο να ατμίζεις τα βότανα παρά να τα καπνίζεις

Παρά του ότι το άτμισμα είναι μια συχνή επιλογή για ιατρική και ψυχαγωγική χρήση, πολλοί αγνοούν τα πλεονεκτήματα που έχει το άτμισμα έναντι του καπνίσματος. Θα σας παραθέσουμε πέντε λόγους που εξηγούν γιατί είναι καλό να εξετάσεις την επιλογή του να ατμίσεις το βότανο σου παρά να το καπνίσεις.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ο πιο σημαντικός λόγος είναι η πτυχή της υγείας. Με την παραδοσιακή μέθοδο του καπνίσματος, απελευθερώνεται συχνά ένας αριθμός ιδιαίτερα τοξικών ουσιών (συχνά καρκινογόνων). Η εισπνοή αυτών των τοξίνων μέσω των πνευμόνων, εκθέτει το σώμα μας σε διάφορους κινδύνους για την υγεία.

Το άτμισμα χρησιμοποιεί πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες, εμποδίζοντας έτσι την καύση (των βοτάνων). Ο ατμοποιητής θερμαίνει το υλικό σε θερμοκρασίες μεταξύ 180ο C και 210ο C ενώ με μια πίπα καπνίσματος ή ένα τσιγάρο η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 900ο C. Οι δραστικές ουσίες εξάγονται και συλλέγονται σε ατμούς, επιτρέποντας μια ασφαλέστερη μέθοδο κατανάλωσης και κυρίως μια ευχάριστη εμπειρία.

Οι ατμοποιητές συχνά συγκρίνονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με την κύρια διαφορά ότι στα πρώτα δεν έχει γίνει προσθήκη χημικών παραγόντων (όπως έχουν βρεθεί στα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα αντίστοιχα υγρά αναπλήρωσης). Όταν γίνεται χρήση υψηλής ποιότητας βοτάνων (κατά προτίμηση οργανικών!), να είστε σίγουροι ότι δεν εισπνέετε τοξίνες.

ΕΠΙΔΡΑΣΗ EFFECT

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι η επίδραση του βοτάνου/κήρου/ρητίνης όταν αυτό εξατμίζεται. Εκτός του ότι η επίδραση είναι πολύ διαφορετική, οι διάφορες θερμοκρασίες άτμισης επιτρέπουν στο χρήστη να καθορίσει το αποτέλεσμα αφού τα διάφορα ενεργά συστατικά (THC, CBD, κτλ) ενεργοποιούνται ανάλογα με τη θερμοκρασία. Η επιλογή υψηλών θερμοκρασιών (γύρω στους 210ο C) φέρει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις CBD. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αυξάνεται η περιεκτικότητα σε THC, κάνοντας διαφορετική την αίσθηση. Συνεπώς, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση ατμοποιητή με διάφορες ρυθμίσεις θερμοκρασίας.

ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

Η χρήση ατμοποιητή είναι πιο βολική από το να καπνίζεις το βότανο σου. Με τους ατμοποιητές γίνεται πιο χαλαρή και εύκολη η χρήση, ενώ δεν υπάρχει λόγος να μην ετοιμάσεις τον ατμοποιητή σου και να το απολαύσεις στο δρόμο. Το σύστημα με τις κάψουλες από τη Storz & Bickel για τους ατμοποιητές Mighty και Crafty πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας σας να ετοιμάσετε τις προγεμισμένες κάψουλες για γρήγορο γέμισμα. Αυτή η μέθοδος αυξάνει επίσης και τη διακριτικότητα του ατμίσματος!

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ατμός παράγει πολύ λίγο καπνό ή οσμή, αφού δεν υπάρχει καθόλου καπνός. Ενώ ο ατμός είναι ορατός σε θερμοκρασίες γύρω ή πάνω από τους 190ο C, δε μένει στο δωμάτιο για πολύ. Ως εκ τούτου, η μυρωδιά δεν διεισδύει στα ρούχα σας, σε αντίθεση με τον καπνό.

Οι μικρότεροι ατμοποιητές, σε μέγεθος στυλό όπως ο Storm ή ο Puffco έχουν παρόμοια εμφάνιση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τραβώντας λιγότερη προσοχή όταν ατμίζετε σε δημόσιους χώρους.

ΓΕΥΣΗ

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ατμοποιητή για πρώτη φορά, θα παρατηρήσουν πολύ συχνά δύο πράγματα: την απαλότητα του καπνού και τη γεύση.

Με το άτμισμα βοτάνων, το υλικό σας δεν καταστρέφεται από τον καπνό, καθιστώντας το άτμισμα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Τα λεγόμενα «τερπένια» εξατμίζονται περίπου στην ίδια θερμοκρασία με την THC, αλλά ορισμένα τερπένια είναι πιο πτητικά ή αρωματικά από άλλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ατμοποιητή τους για να ατμίσουν βότανα όπως η μέντα, η λεβάντα και το χαμομήλι.

 

Η Da Vinci έχει εμπλουτίσει τον τελευταίο της ατμοποιητή, το Da Vinci IQ, με ένα λεγόμενο «θάλαμο γεύσης» (flavour chamber). Ο ατμός οδηγείται μέσω αυτού του επιπρόσθετου θαλάμου, ο οποίος μπορεί να γεμίσει με μια μικρή ποσότητα από οποιοδήποτε βότανο, για να συνδυάσει αυτές τις πρόσθετες γεύσεις.

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top