ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Εκκρεμεί η έγκριση του iQOS για τις ΗΠΑ

Από απόφαση του επιτρόπου της FDA εκκρεμεί έγκριση του iQOS στις ΗΠΑ μετά από την σχετική απόρριψη των μελών της.

Από την απόφαση του γενικού επιτρόπου της FDA (Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων) εκκρεμεί έγκριση για την πώληση στις ΗΠΑ της συσκευής θερμαινόμενου καπνού iQOS παραγωγής της Αμερικανικής πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας Philip Morris International (PMI).
 
Το iQOS χρησιμοποιείται από 4 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως αλλά η πώλησή του στην Αμερική δεν έχει την προαπαιτούμενη άδεια μέχρι στιγμής.
 
Η αναθεώρηση της επιτροπής του FDA του iQOS κατέληξε σε συμπέρασμα ότι η χρήση του είναι κατά πολύ ασφαλέστερη από το κάπνισμα, αλλά και ότι δεν πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θα το καθιστούσαν κατάλληλο για την πώλησή του στην εγχώρια αγορά των ΗΠΑ.
 
Η απόφαση της επιτροπής δεν δεσμεύει ωστόσο και την τελική έγκριση ή απόρριψη του προϊόντος η οποία αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του επικεφαλής του Οργανισμού τα καθήκοντα του οποίου επιτελούνται από τον Δρ. Σκοτ Γκοτλίεμπ.
 
Εκπρόσωπος της PMI δήλωσε ότι «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να απευθύνουμε τα έγκυρα αιτήματα που αξιώνει η επιτροπή με τον FDA καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδρομική διαδικασία της αίτησης μας».
 
 
https://fysiologiko-kapnisma.blogspot.gr
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top