ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

«Res extra commercium» παρ’ολίγον αποτελούν τα τσιγάρα στην Ινδία!

Η Ινδική κυβέρνηση ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να κηρύξει τα τσιγάρα ως προϊόντα που εμπίπτουν στην κατηγορία «res extra commercium», όρο με τον οποίο αναφέρεται στο εξωγενές ή το εξωτερικό εμπόριο, αποσκοπώντας στην διευκόλυνση με αυτόν τον τρόπο της επιβολής περισσότερων περιορισμών στο εμπόριο και την κατανάλωσή τους καθότι 900.000 Ινδοί ετήσια πέφτουν θύματα των ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα. 
 
Σημειώνεται ότι η Ινδική κυβέρνηση με παρόμοιο τρόπο είχε απαγορεύσει την πώληση αλκοόλ κατά την δεκαετία του 1970 καθώς και οι σχετικές αναφορές γίνονται από το πρακτορείο Thomson Reuters αφού αποκαλύπτονται από αυτό πρώτα τα άγνωστα έως τώρα δικαστικά δοκίμια της 8 Ιανουαρίου 2018. 
 
Το αίτημα της Ινδικής κυβέρνησης να εντάξει τα καπνικά προϊόντα στην κατηγορία «res extra commercium» αρχικά απορρίφτηκε από το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας το οποίο θα το εκδικάσει στις 12 Μαρτίου. 
 
Η κυβέρνηση της Ινδίας επικαλείται σχετικά με την εφαρμογή του πασίγνωστου αυτού Ρωμαϊκού δόγματος δικαίου για τα τσιγάρα ότι θα πρέπει να διαθέτει την εξουσία «να ρυθμίζει τις επιχειρήσεις και να κάνει πέρα τα πνεύματα».
 
 
https://fysiologiko-kapnisma.blogspot.gr
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top