ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Παράλληλη εκδήλωση της Philip Morris με το διεθνές αντικαπνιστικό συνέδριο στην Γενεύη επάνω στα εναλλακτικά ηλεκτρονικά προϊόντα

«Η σχετική αβεβαιότητα που επικρατεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα πρέπει να μην αποτελέσει λόγο για την παράλυση» λένε ακαδημαϊκοί για τα ηλεκτρονικά καπνικά προϊόντα.

Εκδήλωση, την ανάλογη παρουσίαση και σειρά ομιλιών διοργάνωσε η πολυεθνική καπνοβιομηχανία Philip Morris International (PMI) στην Γενεύη από την παραλληλία της με το διεθνές αντικαπνιστικό συνέδριο του Π.Ο.Υ. (του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ) που διεξήγαγε στην ίδια πόλη για αυτήν την διετία όπου βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένη η έδρα του με το πρωτεύον αρχηγείο της πολυεθνικής από το βασικότερο που διαθέτει για τις επιστημονικές έρευνες και μελέτες της με τις ανταποκρινόμενες καινοτομίες τους υλοποιώντας εναλλακτικά καπνικά ηλεκτρονικά προϊόντα που παράγει στην χώρα μας και τον Ασπρόπυργο.

00TOBACCO5-superJumbo

Η παρουσίαση της πολυεθνικής όπου προσκλήθηκαν από την πρώτη του ημέρα πολλοί από τους συμμετέχοντες στο διεθνές αντικαπνιστικό συνέδριο από Δευτέρα μέχρι το Σάββατο 1-6 Οκτωβρίου 2018 έχοντας ως τον περιγραφικό της τίτλο την ονομασία «Η νικοτίνη δεν είναι ο Εσπερινός εχθρός σου» έλαβε χώρα στο πολυτελές εστιατόριο «La Potinière» και με θέα το συντριβάνι Jet d’Eau (Υδρόβιο Τζετ) και στο βάθος τις Άλπεις.

00TOBACCO2-superJumbo

Προσκεκλημένοι και άλλοι επισκέπτες στην εκδήλωση απόλαυσαν Μεξικάνικες τάπες για το δείπνο τους έχοντας την άνεση που τους παρείχε το υπαίθριο μπαρ στους κήπους του εστιατορίου ακούγοντας τον βιομηχανικό εκπρόσωπο Bernhard-Michael Mayer να εξηγεί ότι θα ήταν αδύνατο και για ένα απλό κομμάτι φρούτου να αποδειχτεί ως εξ ολοκλήρου από το αβλαβές!

«Έκαστη δικαιοδοσία μάχεται διεθνώς σε σχέση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα» δήλωσε στην ομιλία της η πεπειραμένη καπνό-βιομηχανική εμπειρογνώμονας Δρα. Judith Mackay ανώτατη σύμβουλος για τον παγκόσμιο υγειονομικό συνήγορο όμιλο της εταιρίας Vital Strategies καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «Ενθαρρύνουν τους νέους να ξεκινήσουν αλλά και να διακόψουν το κάπνισμα; Θα περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να διαφανεί η απάντηση».

merlin_144871881_b5dc921d-15af-4dd8-b518-d8dd1f1e5f6c-superJumbo

«Αποκόπτοντας την ομάδα των εταιρειών από την συνεισφορά των απόψεων με την κοινόχρηστη εμπειρία έρχεται στην αντιπαράθεση με τις βασικές δημοκρατικές αρχές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος Michiel Reerink από την τρίτη πολυεθνική Ιαπωνική καπνοβιομηχανία Japan Tobacco International (JTI) ανήκοντας στο Ιαπωνικό κράτος κατά το ένα τρίτο της έχοντας χρηματοδοτήσει με την Philip Morris International την εορταστική εκδήλωση «Η νικοτίνη δεν είναι ο Εσπερινός εχθρός σου» στην Γενεύη.

Οι διοργανωτές Fred Roeder και Yaël Ossowski από την εορταστική εκδήλωση εξερευνούσαν έχοντας εγγραφεί με την ιδιότητά τους ως δημοσιογράφοι φέροντας την σήμανση τους από τον τύπο όταν εγκαλώντας λανθασμένη μορφή της εκπροσώπησης αργότερα αφαιρέθηκε από το διαμεσολαβητικό γραφείο των διαπραγματεύσεων στο διεθνές αντικαπνιστικό συνέδριο του Π.Ο.Υ. στην Γενεύη.

00TOBACCO1-superJumbo

Η πολυεθνική ανάρτησε το περίπτερό της «Άξονας επιστημονικής ενασχόλησης με την PMI» εκθέτοντας την «μετεξέλιξή» της από την παραγωγό των τσιγάρων Marlboro σε εκείνη των ράβδων Marlboro καπνού και την σχετική της μηχανή συγκρίνοντας αναμεταξύ τους την ρύπανση που προξένησε στον οργανισμό κάθε αέρια εκπομπή ως το αποτέλεσμα κατά την χρήση τους.

merlin_144873858_8d435435-67c9-4dd2-a8a6-134b01cca341-superJumbo

Ομάδα των ατόμων στέκονταν έξω από το διεθνές συνεδριακό κέντρο της Γενεύης διανέμοντας την πρόσφατη έκθεση-μελέτη δουλειά του ιδρύματος «Knoeledge-Action-Change» (Γνώση-Δράση-Αλλαγή) που χρηματοδοτείται από το «Ίδρυμα για έναν κόσμο ελεύθερο από το κάπνισμα» (Foundation for a Smoke-free World) σε σειρά του με την Philip Morris που του χορηγεί ένα δισεκατομμύριο δολάρια με 12 ετήσιες δόσεις από την περσινή χρονιά του 2017.

Στην μελέτη-έκθεση του Αμερικάνικου ιδρύματος «Knowledge-Action-Change» που μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά πατώντας τον σύνδεσμο εδώ παρέχεται πληθώρα των λεπτομερών στατιστικών πληροφοριών ανά τον κόσμο αφορώντας τις καπνικές ηλεκτρονικές συσκευές της νικοτίνης στην σύγκρισή τους με το κάπνισμα εκφέροντας οξύμωρα την διατύπωση ότι η σύμβαση πλαισίου που διενεργεί το διεθνές αντικαπνιστικό συνέδριο το καταπολεμά λιγότερο από ο,τι τον ίδιο τον καπνό.

Στην επιστολή τους που συνυπέγραψαν 72 ακαδημαϊκά στελέχη και εμπειρογνώμονες από τον χώρο της δημόσιας υγιεινής στον γενικό διευθυντή του Π.Ο.Υ. Δρα. Tedros Adhanom Ghebreyesus στην έναρξη του συνεδρίου την Δευτέρα 1-η Οκτωβρίου 2018 σε σχέση με τα εναλλακτικά ηλεκτρονικά προϊόντα που θα μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά πατώντας τον σύνδεσμο εδώ συνέστησαν υποδεικνύοντας την επίσημη άποψή τους για την συμπερίληψή τους στις εφεξής διεργασίες του συνεδρίου με της σύμβασης πλαισιώνοντας το για την αντιμετώπιση όπως την χαρακτηρίζει της καταβαλλόμενης επιδημίας διεθνώς στην κλίμακα από το κάπνισμα με την ενδεχόμενη ταχύτερα κατάληξη των από συσχετισμένων ασθενειών αναφέροντας μεταξύ των εννιά επιγραμματικών της τοποθετήσεων ότι « – Η σχετική αβεβαιότητα που επικρατεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα πρέπει να μην αποτελέσει λόγο για την παράλυση» χρησιμοποιώντας όπως υπάρχει τον ανάλογο όρο από την γλώσσα της συγγραφής της ελληνικής.

«Έχω την πεποίθηση ότι η ιστορία θα τους διαψεύσει όπως πάντοτε εκτυλίσσεται επαρκώς η αλήθεια μακροπρόθεσμα με την έγκυρη επιστήμη» δήλωσε από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ο Δρας. David B. Abrams ειδήμων σε προβλήματα εθισμού των εξαρτήσεων αναφερόμενος στους συμμετέχοντες εμπειρογνώμονες στον χώρο της δημόσιας υγιεινής τηρώντας μέχρι στιγμής την αποστασιοποιημένη τους σχετικά συνεσταλμένη αντιμετώπιση.

«Ένα από τα ζητήματα όπως επείγονται περισσότερο συνιστά ότι εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν από τα καπνικά προϊόντα της νικοτίνης που εκ των προτέρων βρίσκονται διαθέσιμα στην αγορά» δήλωσε σχετικά αντιλέγοντας ο διευθύνων Francis Thompson του συνασπισμού της σύμβασης πλαισίου του Π.Ο.Υ. ενάντια στο κάπνισμα απαρτίζοντας περίπου 500 οργανισμούς συντονίζοντας την υλοποίησή του που εκτίμησε στο 20% εφιστώντας την προσοχή στην παρέμβαση όπως παρεμβάλλεται από τον βιομηχανικό παράγοντα.

merlin_144875166_043a43d4-7416-46d9-9bbd-7e2a92e5ec97-superJumbo

«Όποιος μεριμνά για τις εναλλαγές για τα τσιγάρα που προσφέρονται σε ένα δισεκατομμύριο διεθνώς των καπνιστών προσκαλείται να δει από κοντά την επιστήμη που διαθέτουμε έχοντας την πεποίθηση ότι υπόσχεται πράγματι πολλά. Λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ σήμερα συνιστά την ενθάρρυνση των παραγόντων της χάραξης της πολιτικής να μην αντιμετωπίζουν γενικά από κοινού όλα τα καπνικά προϊόντα της νικοτίνης. Οπωσδήποτε δεν απαιτούμε την απόλυτη εμπιστοσύνη αλλά την αποτύπωση με την διαπίστωση της επιστημονικής μας εφαρμογής για τον καθορισμό των συμπερασμάτων» δηλώνει η αντιπρόεδρος Moira Gilchrist από την Philip Morris.

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top