ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Δηλώσεις της FOREST για τους «άκαπνους» οραματισμούς καθ’έκαστα της καπνοβιομηχανίας Philip Morris

Απαντώντας στις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της Philip Morris πιο άμεσα εμπνευσμένες από τις πρωτοβουλίες του Ανδρέα Καλαντζόπουλου περί της αποχής και της εταιρείας του από την πώληση των τσιγάρων στην αγορά για τους λόγους υγείας που προγραμματίζει να έχει ολοκληρώσει μετά από το 2030 σύμφωνα με το «ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα» και με κάποιο άλλο στέλεχος της πολυεθνικής εταιρίας ο πρόεδρος Σάιμον Κλαρκ της Βρετανικής ένωσης καπνιστών FOREST δήλωσε ότι:

«Καλωσορίζουμε την νέα γενεά των επισφαλών προϊόντων αλλά αποτελεί πλάνη η ψευδαίσθηση ότι άπαντες θα έχουν διακόψει το κάπνισμα μέχρι το 2030. Εκατομμύρια άτομα καπνίζουν όχι λόγω του εθισμού τους αλλά διότι τους ευχαριστεί σαν την θεμελιώδη αλήθεια που δεν θα μεταβληθεί στα επόμενα 30 χρόνια».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της FOREST είπε «Δίνοντας στους καταναλωτές την ευρύτερη επιλογή μεταξύ των πύρινων και μη προϊόντων, με την βελτίωση της τεχνολογίας, ένα αύξων ποσοστό αυτών θα επιλέξει το ασφαλέστερο προϊόν, αλλά εάν οι ενήλικες επιλέγουν να καπνίζουν έχοντας την πλήρη γνώση των κινδύνων θα πρέπει η επιλογή αυτή να γίνεται σεβαστή».

Ο κ. Κλαρκ κατέληξε «Κανείς δεν θα πρέπει να εξαναγκάζεται για την διακοπή του καπνίσματος από τους πλεονάζοντες κανονισμούς ή την υπερφορολόγηση και τις απαγορεύσεις. Εάν η Philip Morris θέλει να μην πουλά τσιγάρα, αυτό είναι δική της απόφαση αλλά ο κόσμος ακόμα θα καπνίζει, και εάν η προμήθεια των πύρινων καπνικών δεν ήταν εφικτή μέσω του νόμιμου εμπορίου, τότε θα την παρείχε η μαύρη αγορά».

0VE7939-1024x681
Οι πρόεδροι της FOREST και του Ευρωπαϊκού της παραρτήματος Σάιμον Κλαρκ από τα αριστερά και Guillaume Périgois από τα δεξιά

Η εξάπλωση της χρήσης των αμφιλεγόμενα αβλαβών έως και κατά το 90% λιγότερο σχετικά επιβλαβών υποκατάστατων του καπνίσματος υπήρξε επίκεντρο μείζονος εκστρατείας της Philip Morris αποκλειστικά εμπνευσμένης από τον επικεφαλής Ανδρέα Καλαντζόπουλο ο οποίος την διευθύνει από το 2013 και κατάγεται από τον Πύργο της Ηλείας.

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος είναι από το 2013 μάνατζερ της Philip Morris και εργάζεται σε αυτήν από το 1985 ενώ κατάγεται από τον Πύργο της Ηλείας. Ο ίδιος εκτός από την προσπάθειά του για την διάδοση της χρήσης των ηλεκτρονικών υποκατάστατων στο κάπνισμα ηγήθηκε και για την αγορά της φέρουσα τότε ζημιά Ελληνικής «Άσσος Παπαστράτος» που λειτουργεί από το 1931 από την Philip Morris το 2015 με την εκπληρωμένη φιλοδοξία του να προμηθεύεται και να μεταποιεί το 50% των Ελληνικών καπνών. Μέρος της εκστρατείας την οποία ενέπνευσε και διευθύνει ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος αποτελεί η ιστοσελίδα (https://smokefreefuture.co.uk/) που ενημερώνει το κοινό και τους ενδιαφερόμενους από αυτούς για τις εναλλακτικές λύσεις που διατίθενται στο κάπνισμα.

8712E8BD9624DE6F78EC65AD234DAFCA
Ο μάνατζερ της Philip Morris Ανδρέας Καλαντζόπουλος
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top