ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Φόρος στα ..ηλεκτρονικά τσιγάρα;

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές, δημιουργώντας κλίμα προβληματισμού στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Περιορισμοί και απαγορεύσεις στην ιδιοκατασκευή υγρών αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη, με στόχο την προστασία του καταναλωτή, καθώς και τη μη έναρξη ατμίσματος από νέους και ανήλικους, μία τάση που ανθεί στις ΗΠΑ αναμένεται να τεθούν με τη νέα τροπολογία ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα απαγορευτούν τα αρώματα στα καταστήματα που διακινούν ηλεκτρονικά τσιγάρα, διατηρώντας έτσι τις συνθήκες του αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι άλλων παικτών που νόμιμα μπορούν να εμπορεύονται.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ. ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟΣ ΟΣΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ.

Μάλιστα, οι περίπου 2.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται δεν έχουν λάβει καμία γνώση για την τροπολογία, καθώς δεν είναι σχέδιο νόμου για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Έτσι, το υπουργείο Υγείας θα κρίνει βάσει Ευρωπαϊκού Κανονισμού και δεδομένων για την ασφάλεια της υγείας των χρηστών από την κλινική εμπειρία που έχει στη διάθεσή του το αρμόδιο τμήμα.

Πηγή:https://banks.com.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top