ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Έρευνα της «Populus»: Το 68% των Ευρωπαίων υπέρ της δυνατότητας να διασκεδάζουν όταν καπνίζουν

Ερευνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε η Βρετανική εταιρία δημοσκοπήσεων Populus συνάγει το συμπέρασμα με το 68% από τους 6.167 ερωτηθέντες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τάσσονται υπέρ της δυνατότητας για αδέσμευτο κάπνισμα μέσα σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας λέγοντας ότι θα πρέπει και επίσης μερικώς να επιτρέπεται. 

Το δείγμα των 6.167 Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Ισπανών, Πολωνών και Ρουμάνων και ενηλίκων ερωτηθέντων συμμετείχε μεταξύ των ημερών με την 25-η Μαΐου και την 31-η Μαΐου σε έρευνα της Populus την οποία δημοσίευσε για λογαριασμό της Βρετανικής ένωσης καπνιστών FOREST με ολίγους παραπανίσια επί των χιλίων από κάθε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο παραπάνω δείκτης από το 68% βαρύνεται χαμηλότερα στην στάθμη αποκλειστικά λόγω της Ισπανίας από όπου το 50% των 1.020 ερωτηθέντων Ισπανών από την μεσογειακή χώρα αντίθετα από των άλλων τους προελεύσεων απάντησαν αντίθετα εκφράζοντας με την διάθεσή τους ότι δεν θα κάπνιζαν συμφωνώντας μέσα σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Οι Γάλλοι από του συνόλου ήταν 1.024, οι Γερμανοί ήταν 1.036, οι προερχόμενοι από την Πολωνία ήταν 1.040, από την Ιταλία 1.018 και την Ρουμανία 1.029.

Υψηλό σύμφωνα με το παραπάνω ποσοστό ήταν παρεμφερώς εκείνο των Ευρωπαίων σαν 60% των οποίων αντίκεινται στην άσκηση πιέσεων σε φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κοινή χρηματοδότηση και μεσολάβηση σαν παράγοντα των μεσαζόντων τους στην επίλυση κοινών ζητημάτων όπως επίσης το ποσοστό σαν 62% των αντίθετων σε χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας και σε άλλους χώρους όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σαν ποσοστό επί το 69%.

Επιπλέον το 56% της δειγματοληπτικής των Ευρωπαίων αυτών θεώρησε ότι λαμβάνοντας μέτρα νομοθετικά εναντίον του καπνίσματος με την πρόληψή του θα ήταν πλέον επακολουθώντας αδικαιολόγητα σαν περιττά.

Όσον αφορά παραπάνω αναφερόμενο σαν φαινόμενο σπατάλης κονδυλίων από την μονόπλευρη διευθέτηση κοινών ζητημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση η μελέτη την οποία συντάχθηκε και επακολούθησε την έκθεση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης επικαλείται φαινόμενο γεγονός σαν έκθετο σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα των φορολογούμενων διατίθενται επιχορηγώντας αντικαπνιστικές οργανώσεις δια μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω κοινοτικού προϋπολογισμού αναζητώντας την εκπλήρωσή τους σε βασικές διευθύνσεις ανακατεύθυνσης ήδη εντός των φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως επίσης με των κρατών των οποίων την απαρτίζουν και του κοινού διασυνοριακά σαν κάθε κοινωνικού συνόλου αναπαράγοντας σε κάθε περίπτωση κοινή αλλά απόμακρη ξεχωριστά αντιμετώπιση σε σχέση με το υπάρχον ως κοινό επίκεντρο.

Ως επίπεδο των καπνιστών στην Ευρώπη αναφέρεται από την έκθεση το 26% έχοντας σαν πρώτη την Ελλάδα αναφέροντας ότι καπνίζουμε σε ποσοστό του 38% επακολουθώντας με φθίνουσα σειρά από την Βουλγαρία και την Κροατία με την Γαλλία και την Κύπρο με το 31%.

Η έκθεση αναφέρει ότι το 95% των Βρετανών καπνίζουν εκμαιεύοντας λόγω της δημιουργημένης τους απόλαυσης παράλληλα επικαλούμενοι ταυτόχρονους σαν παράγοντες με την ταυτοποίηση της ανεύρεσης ταυτότητας στο 35%, της θεραπευτικής αντιμετώπισης του άγχους στο 31%, λόγω της συνήθειας για το 24%, λόγω του εθισμού στο 23% και για την διευκόλυνση κοινωνικής συναναστροφής με το 16%.

Το στέλεχος Guillaume Périgois διατελώντας επικεφαλής στο παράρτημα Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Βρεταννική ένωση καπνιστών FOREST δήλωσε σε σχέση με τα ευρήματα από την έρευνα την οποία το σωματείο του ανέθεσε στην Populus ότι:   

«Ομάδες της άσκησης πιέσεων ως εχθρικές προς την κατανάλωση καπνού διευθύνουν εκστρατείες απευθύνοντας τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις εγχώριες κυβερνήσεις για την τήρηση των κανονισμών τους οποίους θεωρούν ως θεμελιώδεις με την εξάλειψη του καπνίσματος. Ωστόσο η παρούσα δημοσκόπηση αποδεικνύει ως κοινή ότι η συγκατάθεση συνυπάρχει περιορισμένα για τα ακραία περαιτέρω και αντικαπνιστικά μέτρα. Ο,τι άλλο διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι οι ψηφοφόροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν με την λογική προσέγγιση στον έλεγχο του καπνίσματος. Οι κανονισμοί θα πρέπει να μην ανοικοδομούνται εξαρτώντας τα προστάγματα ομάδων χρηματοδοτούμενων από τους φορολογούμενους της εξάσκησης των πιέσεων όταν βασίζονται σε αξιόπιστα αμερόληπτες ενδείξεις. Ένας σημαντικός αριθμός ενήλικων στην Ευρώπη καπνίζουν απολαμβάνοντας την συνήθειά τους με την ουσιαστική και ταυτόχρονα κοινωνική τους συνεισφορά. Ο καλύτερος τρόπος ώστε να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σηματοδοτώντας εξ αποστάσεως από την εισερχόμενη τις εξονυχιστικές και γραφειοκρατικές προσεγγίσεις θα ήταν η εναπόθεση της προτεραιότητας σε χώρους όπου ανιχνεύονται περισσότερες ανάγκες από τους πολίτες».

Πηγή: https://elepheriepilogi.wordpress.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top