ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Κάνναβη και στα… περίπτερα της Ρόδου

Η πώληση προϊόντων κάνναβης από τα περίπτερα της Ρόδου είναι γεγονός και συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον των «μυημένων» αγοραστών και μάλλον θα πρέπει οι υπόλοιποι να συνηθίσουμε την ιδέα της ελεύθερης πώλησης φαρμακευτικής κάνναβης ακόμα και από τα μπακάλικα της γειτονιάς!
Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εικόνα των προϊόντων κάνναβης στα περίπτερα σίγουρα ξενίζει για να μην πούμε ότι τρομάζει πολλούς, αλλά πρόκειται για καθ όλα νόμιμη πώληση και διακίνηση.
Σε επίπεδο Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εκφράζονται προβληματισμοί για τη νέα μόδα και επισημαίνεται ότι για τον έλεγχο των συγκεκριμένων προϊόντων κάνναβης απαιτείται μια επίπονη διαδικασία χημικής επεξεργασίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν η περιεκτικότητά τους σε ενεργή ουσία είναι εντός των περιορισμών που θέτει ο νόμος.
Περαιτέρω εκφράζονται φόβοι ότι στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν δικογραφίες εις βάρος ατόμων που κατέχουν συσκευασίες των συγκεκριμένων ουσιών και εντός αυτών τοποθετούν παράνομη ακατέργαστη κάνναβη.
Το συγκεκριμένο προϊόν πάντως φαίνεται να είναι αρκετά διαδεδομένο στους «μυημένους», υπάρχει ζήτηση, όπως μας είπε υπάλληλος περιπτέρου που το εμπορεύεται.
Το ανώτατο επιτρεπτό όριο τετραϋδροκανναβινόλης στην Ελλάδα, βάσει νομοθεσίας, είναι το 0,2%, στην Ιταλία και τη Γερμανία είναι το 0,6%, ενώ στην Ελβετία είναι το 0,9%. Για να γίνει κατανοητό, η περιεκτικότητα της ψυχοτρόπου ουσίας σε μια ποικιλία κάνναβης που πωλείται για κάπνισμα στα coffeeshopτου Άμστερνταμ, ξεκινάει περίπου από 12% και μπορεί να φτάσει μέχρι και το 35% ή και το 50%.
Ο ανθός κάνναβης πωλείται σε συσκευασίες του ενός, των δύο ή των τριών γραμμαρίων και το εύρος της τιμής θα κυμαίνεται από 10 ως 13 ευρώ ανά γραμμάριο. Οι διαφορές των τριών διαθέσιμων προς πώληση ποικιλιών, θα είναι στην περιεκτικότητα της κανναβιδιόλης, την γεύση και το άρωμα.
Στην Ευρώπη, ο πιο διαδεδομένος τρόπος νόμιμης διακίνησης των ανθών, είναι για τσάι, αρωματικό χώρου, διακοσμητικό χώρου, συλλεκτικό αντικείμενο για ενήλικες ή τεχνικό εργαστηριακό προϊόν. Οι συσκευασίες που πωλούνται αναγράφουν πως προτείνεται χρήση ως τεχνικό εργαστηριακό προϊόν.
Φυσικά, είναι αυτονόητο πως από τη στιγμή που θα μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί τον ανθό κάνναβης, θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όπως εκείνος εκτιμά. Αναφορικά με τις ιδιότητές του είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Είναι ηρεμιστικό, αγχολυτικό, καταπραϋντικό, χαλαρωτικό, με αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθάει στη μνήμη και στην πέψη, με θετική επίδραση στην αϋπνία, στην ημικρανία, στη ναυτία, σε χρόνιους πόνους, στη χοληστερόλη, στην αρτηριακή πίεση και στη ρύθμιση της στάθμης του σακχάρου. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Χρήση: Για αφέψημα, άτμισμα και μαγείρεμα. Η κανναβιδιόλη ενεργοποιείται με πρόσμιξη με έλαια ή γάλα, καθώς και με ατμοποίηση – θέρμανση».

Πηγή:
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top