ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Συμμαχία για τα πλαστικά από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Συμμαχία για τα πλαστικά από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. 

Περίπου 100 δημόσιοι και ιδιωτικοί εταίροι, που καλύπτουν ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα των πλαστικών, υπέγραψαν προ ημερών κοινή δήλωση στο πλαίσιο της «συμμαχίας για την ανακύκλωση των πλαστικών» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κοινή δήλωση των εταίρων της «συμμαχίας για την ανακύκλωση των πλαστικών» εξυπηρετεί τους στόχους που τέθηκαν το 2018 για την χρήση 10 εκατομμυρίων τόνων ανακυκλωμένου πλαστικού για την παραγωγή νέων προϊόντων ετησίως στην Ευρώπη έως το 2025.

Στη «συμμαχία» συμμετέχουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώσεις επιχειρήσεων, φορείς τυποποίησης, ερευνητικοί οργανισμοί και τοπικές και εθνικές αρχές, που δεσμεύονται στην υλοποίηση του στόχου για μετάβαση σε μηδενικά πλαστικά απόβλητα στη φύση και μηδενική υγειονομική ταφή. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να βελτιωθεί ο σχεδιασμός των πλαστικών προϊόντων για να ενσωματώνουν περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά, να προσδιορισθεί το αναξιοποίητο δυναμικό για αυξημένη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση πλαστικών αποβλήτων, να διαμορφωθεί ένα θεματολόγιο έρευνας και ανάπτυξης για τα ανακυκλωμένα πλαστικά και να καθιερωθεί διαφανές και αξιόπιστο σύστημα για την παρακολούθηση όλων των ροών πλαστικών αποβλήτων στην ΕΕ.

Στην ΕΕ, οι δυνατότητες ανακύκλωσης των πλαστικών αποβλήτων παραμένουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες, ιδίως σε σύγκριση με άλλα υλικά όπως το χαρτί, το γυαλί ή τα μέταλλα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάθε χρόνο συλλέγονται στην Ευρώπη πάνω από 27 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων, από τους οποίους λιγότερο από το ένα τρίτο διοχετεύονται σε μονάδες ανακύκλωσης. Ως εκ τούτου, το 2016 πωλήθηκαν στην Ευρώπη λιγότεροι από 4 εκατομμύρια τόνοι ανακυκλωμένων πλαστικών, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 8% της αγοράς πλαστικών στην ΕΕ. Εγκρίνοντας τον ενωσιακό στόχο πώλησης 10 εκατομμυρίων τόνων ανακυκλωμένων πλαστικών στην ΕΕ έως το 2025, η «συμμαχία για την ανακύκλωση των πλαστικών» δεσμεύεται να συμβάλει στην τόνωση της αγοράς ανακυκλωμένων πλαστικών στην ΕΕ κατά περισσότερο από 150 %.

 

 

Πηγή:minimarketmag.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top