ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο για μετρό και ΟΑΣΑ: Αγορά από κινητό και πληρωμή με κάρτα

Μια σειρά από νέες αλλαγές για να μπορούν να εκδώσουν ή να «φορτίζουν» οι πολίτες ηλεκτρονικό εισιτήριο για μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ μέσω νέας εφαρμογής ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Αλλαγές που αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα με σκοπό να μειωθούν οι ουρές στα εκδοτήρια, αλλά κι η ταλαιπωρία των πολιτών. Στόχος, να γίνουν οι καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη πιο εύκολες για όλους.

 

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και από το κινητό μας τηλέφωνο μέσω μιας νέας εφαρμογής για τις μετακινήσεις με μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ, νέα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών που θα δίνουν ρέστα και χαρτονομίσματα, αλλά και σειρά αλλαγών που έρχονται να διευκολύνουν τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών και δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου.

Το πρώτο σκέλος των αλλαγών αφορά την προμήθεια νέου εξοπλισμού, δηλαδή την προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν ρέστα σε χαρτονομίσματα. Σήμερα τα ΑΜΕΚ δίνουν ρέστα μόνο σε κέρματα.

Ακόμα, θα γίνει προμήθεια 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ). Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί αισθητά ο χρόνος αναμονής για την αγορά εισιτηρίων και καρτών και συνεπώς θα μειωθούν και ουρές των πολιτών στα εκδοτήρια.

Το σχέδιο του ΟΑΣΑ περιλαμβάνει επίσης την αύξηση των σημείων έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και τη δημιουργία νέων εκδοτηρίων της ΟΣΥ, της εταιρείας που διαχειρίζεται τις αστικές συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

 

Τα νέα εκδοτήρια σε βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας και θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Αναβαθμίζεται η ποιότητα εξυπηρέτησης

Η πιο σημαντική βελτίωση που θα φέρουν οι νέες αλλαγές στην ποιότητα της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού είναι η δυνατότητα φόρτισης ανώνυμων καρτών από την ιστοσελίδα και από κινητά με τεχνολογία NFC, μια δυνατότητα την οποία μέχρι σήμερα είχαν μόνο οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών.

Με άλλα λόγια, στο εξής οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών θα μπορούν να «γεμίζουν» την AthinaCard και από το κινητό τους μέσω της ειδικής εφαρμογής. Η διοίκηση του ΟΑΣΑ εκτιμά πως η εφαρμογή του νέου μέτρου θα μειώσει σημαντικά την αναμονή των πολιτών τόσο στα εκδοτήρια όσο και στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Στόχος η αύξηση των ηλεκτρονικών χρηστών

Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΣΑ που μίλησαν στο Dikailogitika News «στόχος είναι να αυξηθούν οι ηλεκτρονικοί χρήστες και να προχωρούν ολοένα και πιο συχνά στην επιλογή επαναφόρτισης του απλού εισιτηρίου όπως το ξέρουμε με ηλεκτρονικό τρόπο».

Η φόρτιση των ανώνυμων καρτών θα είναι ίδια με την αντίστοιχη διαδικασία των προσωποποιημένων καρτών.

Δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη μετάβασης στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης, όπως φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Όσον αφορά στο χρόνο υλοποίησης των αλλαγών, το μόνο που ακόμα εκκρεμεί είναι η έγκριση των τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πάντως πηγές του ΟΟΣΑ εκτιμούν πως είναι θέμα ολίγων μηνών για να συμβεί.

Τα έργα που σχετίζονται με την αναβάθμιση του λογισμικού έχει αναλάβει με προηγούμενη σύμβαση η εταιρεία HEC, συνεπώς για την υλοποίηση των αλλαγών δεν θα χρειαστεί προκήρυξη διαγωνισμού.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Πώς θα βγάζετε εισιτήριο από το κινητό σας

Όλα τα βήματα για την έκδοση και επαναφόρτιση ηλεκτρονικού εισιτηρίου περιγράφονται στις παρακάτω εικόνες και σε 6 απλά βήματα:

Βήμα 1: κατεβάζετε την εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Βήμα 2: Επιλέγετε «ο λογαριασμός μου για εισαγωγή στην εφαρμογή».

Βάζετε τον αριθμό της κάρτας και τον κωδικό πρόσβασης.

Εάν δεν έχετε λογαριασμό, προχωρήστε στη δημιουργία.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Βήμα 3: Επιλέξτε αγορά κομίστρου και στη συνέχεια το μέσο του κομίστρου (κάρτα φόρτιση). Ακολούθως, επιλέξτε κατηγορία προϊόντος (χρονικής διάρκειας ή αποθηκευμένης αξίας)

eisitirio me kinito fortisi

Βήμα 4: Επιλέξτε το εισιτήριο που θέλετε (αστικά/αεροδρομίου) και τη χρονική διάρκεια / τύπο κομίστρου

neo hlektroniko eisitirio metro

Βήμα 5: Επιλέξτε πληρωμή, πληκτρολογήστε το αριθμό της τραπεζικής κάρτας και προχωρήστε στην πληρωμή.

pliromi eisitiriou metro me karta

Βήμα 6: Επιλέξτε από την αρχική οθόνη «λήψη προϊόντων κομίστρου στην κάρτα». Τοποθετήστε την κάρτα πίσω από το κινητό και κοντά στην κεραία του NFC. Αναμείνατε μέχρι να εμφανιστούν τα δεδομένα στην οθόνη και να ολοκληρωθεί η λήψη.

fortisi eisitirio me kinito nfc

Πηγή: .dikaiologitika.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top