ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

BAT: Εξετάζεται πιθανό εμβόλιο κατά του COVID-19 από φύλλα καπνού

Η British American Tobacco ανακοίνωσε ότι η αμερικανική μονάδα βιοτεχνολογίας που διαθέτει εργάζεται πάνω στην πιθανή παραγωγή εμβολίου για τον COVID-19, με τη χρήση πρωτεϊνών από φύλλα καπνού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μονάδα Kentucky BioProcessing (KBP), που αναπτύσσει το εμβόλιο, θα μπορούσε να παράξει από ένα έως και τρία εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα αρχής γενομένης από τον Ιούνιο. Όπως ειπώθηκε μάλιστα, η ανάπτυξη του εμβολίου θα γίνει σε μη κερδοσκοπική βάση.

Το εμβόλιο που, αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό προκλινικό έλεγχο, χρησιμοποιήσει ένα κλωνοποιημένο τμήμα της γενετικής αλληλουχίας του COVID-19 για να δημιουργήσει ένα αντιγόνο που στη συνέχεια εισάγεται σε φυτά καπνού για αναπαραγωγή.

Μόλις συλλεχθούν τα αντιγόνα – ουσίες που προκαλούν ανοσοαπόκριση στο σώμα – εξάγονται και καθαρίζονται και στη συνέχεια εισάγονται στο σώμα για να καταπολεμήσουν τον ιό, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η σύνθεση που αναπτύσσεται είναι σταθερή σε θερμοκρασία δωματίου, σε αντίθεση με τα συμβατικά εμβόλια που απαιτούν συχνά ψύξη.

Η KBP πρωτοστάτησε στα πρωτοσέλιδα μερικά χρόνια πριν, όταν ανακοίνωσε ότι είχε δημιουργήσει μια αποτελεσματική θεραπεία με την ονομασία ZMapp κατά του Εμπολα, σε συνεργασία με την Mapp Biopharmaceuticals της Καλιφόρνια. Το φάρμακο εκείνο πάντως ακόμα δεν έχει λάβει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων και τροφίμων.

Πηγή: sbctv.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top