ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Philip Morris: Ξεπερασμένα τα τσιγάρα σε 10 χρόνια -Μπορεί να σταματήσει την πώληση σε πολλές χώρες

ξεπερασμένα μπορεί να είναι μέσα σε μία δεκαετία τα τσιγάρα, σε ορισμένες αγορές, καθώς οι καπνιστές μεταβαίνουν σε εναλλακτικά προϊόντα για νικοτίνη, υποστηρίζει η Philip Morris International Inc.

«Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να τερματιστούν εντελώς οι πωλήσεις τσιγάρων σε πολλές χώρες μέσα σε 10 με 15 χρόνια» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International Inc. Ανδρέας Καλαντζόπουλος σε έκθεση βιωσιμότητας που δημοσιεύτηκε χθες και τόνισε πως απαιτείται η βοήθεια των ρυθμιστικών Αρχών για να γίνει αυτό δυνατό.

Ένα μέλλον χωρίς καπνό
Ο κατασκευαστής των τσιγάρων Marlboro και Chesterfield ισχυρίζεται ότι βλέπει ένα «μέλλον χωρίς καπνό» και πως τώρα έχει αρχίσει να δίνει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η Philip Morris έχει το προβάδισμα στις εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος με την συσκευή θερμαινόμενου καπνού IQOS, αν και οι ανταγωνιστές της όπως η Juul έχουν αρχίσει να κερδίζουν μερίδιο στην αγορά. Η εταιρεία λαμβάνει σχεδόν το 1/5 των εσόδων της από τα μη καιόμενα προϊόντα.

Ενώ η εταιρεία επιμένει πως οι εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα είναι λιγότερο επιβλαβείς από τα τσιγάρα, ορισμένες ομάδες υγείας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους τονίζοντας πως τα προϊόντα που θερμαίνουν δίχως να καίνε τον καπνό , εκθέτουν τους καταναλωτές σε άλλες τοξίνες και υποστηρίζουν πως οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν είναι ακόμη γνωστές. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε προς πώληση το IQOS στις ΗΠΑ πέρυσι, ωστόσο εξετάζει ακόμα την απόφαση για το εάν μπορεί να διατεθεί στην αγορά ως λιγότερο επικίνδυνο από τα τσιγάρα.

Η Philip Morris International Inc. έθεσε ως στόχο πριν από τρία χρόνια ότι τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ενήλικοι καπνιστές θα έχουν σταματήσει το κάπνισμα και θα έχουν στραφεί σε προϊόντα χωρίς καπνό έως το 2025. Η Philip Morris εκτιμά ότι σχεδόν 14 εκατομμύρια καταναλωτές ήταν χρήστες του IQOS στο τέλος του 2019, με σχεδόν 10 εκατομμύρια να έχουν σταματήσει τελείως τα τσιγάρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες καπνού παγκοσμίως.

Πηγή: iefimerida.gr 

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top