ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Philip Morris: Είδος προς εξαφάνιση τα τσιγάρα σε μια δεκαετία

Το τέλος του καπνίσματος παραδοσιακών τσιγάρων προβλέπει ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Η στροφή στις εναλλακτικές μορφές νικοτίνης και οι στοχεύσεις της Philip Morris.

Τα τσιγάρα μπορεί να εξαφανιστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία σε κάποιες αγορές καθώς οι καπνιστές στρέφονται σε εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης, προβλέπει η Philip Morris.

 

«Είμαι πεπεισμένος ότι είναι πιθανό να σταματήσουμε πλήρως τις πωλήσεις τσιγάρων σε πολλές χώρες μέσα σε 10 με 15 χρόνια» υποστηρίζει σύμφωνα με το Bloomberg ο CEO, Αντρέ Καλαντζόπουλος σε έκθεση βιωσιμότητας που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαραίτητη η βοήθεια των ρυθμιστικών αρχών για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Η αμερικανική καπνοβιομηχανία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι βλέπει ένα μέλλον χωρίς τσιγάρα και πλέον αρχίζει να δίνει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

H Philip Morris έχει ηγετική θέση στην αγορά εναλλακτικών προϊόντων νικοτίνης με το IQOS, αν και ανταγωνιστές όπως η Juul ακολουθούν από κοντά. Το ένα πέμπτο των εσόδων της προέρχεται από μη καύσιμα προϊόντα.

Η εταιρεία έθεσε πριν από τρία χρόνια στόχο να έχουν σταματήσει το κάπνισμα τουλάχιστον 40 εκατομμύρια καπνιστές και να έχουν στραφεί στα δικά της εναλλακτικά προϊόντα. Η εταιρεία υπολογίζει ότι περίπου 14 εκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποίησαν IQOS το 2019, με 10 εκατομμύρια περίπου να έχουν σταματήσει το κάπνισμα.

Συνολικά, υπάρχουν 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες καπνού παγκοσμίως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγή:euro2day.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top