ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Shopping therapy και στη λιανική μετά την καραντίνα

Shopping therapy και στη λιανική μετά την καραντίνα. 

Μαζικά επέστρεψαν στα καταστήματα λιανικής, στα σούπερ και μίνι μάρκετ οι Ευρωπαίοι καταναλωτές το Μάιο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας χαλάρωσαν, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), σηματοδοτώντας μία μεγάλη ανάκαμψη των πωλήσεων μετά τις πτώσεις – ρεκόρ που καταγράφηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 17,8% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1999 που υπάρχουν στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση 15%. Σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, όμως, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 5,1% τον Μάιο, καταδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη δεν ήταν πλήρης. Ωστόσο, η ετήσια πτώση ήταν λιγότερο ισχυρή από το 7,5% που ανέμεναν οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters. H μηνιαία αύξηση τον Μάιο αντισταθμίζει εν μέρει τις μειώσεις – ρεκόρ που καταγράφηκαν τους δύο προηγούμενους μήνες, με τον όγκο του λιανικού εμπορίου να υποχωρεί κατά 12,1% τον Απρίλιο και κατά 10,6% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνονται με ρυθμό 7% τον Μάιο, όντας ο μόνος κλάδος του εμπορίου στην Ευρωζώνη που δεν επλήγη κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Μεταξύ των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,9% στη Γερμανία και κατά 25,6% στη Γαλλία.

Πηγή: minimarketmag.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top