ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Διεκδικούν μερίδιο οι τοπικές μπύρες στα νησιά

Διεκδικούν μερίδιο οι τοπικές μπύρες στα νησιά. 

Το δικό τους μερίδιο συνεχίζουν να διεκδικούν οι μικρές ζυθοποιίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικά στα ελληνικά νησιά, όπου το κάθε ένα έχει λανσάρει τα τελευταία χρόνια τη δική του ετικέτα στις μπύρες.

Προϊόντα από μικρές ζυθοποιίες φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια και στα ράφια πολλών μίνι μάρκετ, αφού ο κλάδος γνώρισε άνθιση τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα δεκάδες κωδικοί ελληνικής μπύρας να κάνουν την εμφάνισή τους. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν αυξημένη ζήτηση και στα καταστήματα μικρής λιανικής, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού η πώλησή τους ευνοείται από το κίνημα «made in Greece» που πρακτικά έχει καθιερωθεί από τους Έλληνες καταναλωτές. Και παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε ο κορονοϊός, οι τοπικές μπύρες κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις, με τις μικρές ζυθοποιίες να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιό τους, προσφέροντας περισσότερες επιλογές για επαγγελματίες και αγοραστικό κοινό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες έχουν μπει στο παιχνίδι, με σχετικό παράδειγμα να αποτελεί η μπύρα Saronic, ένα προϊόν από την Αίγινα που δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Σπυριδάκη το 2018. Πρόκειται για μία lager με κλασικό άρωμα και γεύση για την κατηγορία της, που η ετικέτα της στολίζεται με έναν παλαιικό χάρτη του Σαρωνικού. Η μπύρα Saronic παράγεται από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης για λογαριασμό των αδελφών Σπυριδάκη και έχει ήδη αρχίσει να γίνεται κορυφαία επιλογή στην περιοχή.

Ηγετική θέση στα Δωδεκάνησα δε -και δυναμική παρουσία και στην Αττική- έχει και η ροδίτικη μπύρα ΒΑΠ. Αρχικά, κυκλοφόρησε η VAP Draft Beer σε μεγάλες συσκευασίες 30 και 50 λίτρων, για να καλύψει τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας της Ρόδου, από το 2012 όμως κυκλοφόρησε σε συσκευασίες γυάλινων φιαλών των 330 και 500 ml και σε κουτί αλουμινίου 330 ml.

Πηγή: minimarketmag.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top