ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Περίπτερα και αλκοόλ: Τι ισχύει τελικά μετά τις 12 το βράδυ

Σύγχυση προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με το αν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τις 12 το βράδυ. Τελικά επιτρέπεται ή όχι; Τι προβλέπει ο νόμος.

Τετάρτη βράδυ. Ώρα 00:17. Τρία άτομα περιμένουν σε σειρά σε κεντρικό περίπτερο της περιοχής του Ζωγράφου στην Αττική.

Όμως ο εργαζόμενος στο περίπτερο, βλέποντας ότι κρατούν μπίρες και άλλα αλκοολούχα, τους ζητά ευγενικά να τα τοποθετήσουν πίσω στο ψυγείο.

«Μας συγχωρείτε, αλλά δεν μπορούμε να σας πουλήσουμε αλκοόλ. Αν κάποιος περάσει για έλεγχο, το πρόστιμο είναι τουλάχιστον 10.000 ευρώ» τους λέει.

Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα σε νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, με περίπτερα να βάζουν «λουκέτα» στα ψυγεία τους με τα αλκοολούχα μετά τις 12:00.

 

Πλέον η πώληση αλκοόλ επιτρέπεται κανονικά εξηγεί στο Sputnik ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αθήνας, Θεόδωρος Μάλλιος.

«Μια διφορούμενη απόφαση έφερε ασάφειες και πολλοί την ερμήνευσαν ως απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3429 της 14-8-2020 όπου γινόταν γνωστή η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της επαρχίας (Θεσσαλονίκη, Μύκονος), για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, απόφαση που επεκτάθηκε στη συνέχεια και στην Αττική

«Η διατύπωση μπέρδεψε αρκετούς περιπτερούχους. Ο φόβος στους συναδέλφους ήταν τεράστιος για τις ενδεχόμενες μειώσεις των κερδών τους. Αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μας και μας μετέφεραν τους προβληματισμούς τους» τονίζει μεταξύ άλλων ο Θ. Μάλλιος.

Το τοπίο φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει η τελευταία κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3583 της 28-8-2020.

«Τώρα είμαστε 100% σίγουροι για τη νέα απόφαση. Για τον λόγο αυτό στείλαμε ένα γραπτό μήνυμα στους συναδέλφους, ώστε να τους ενημερώσουμε ότι επιτρέπεται κανονικά η πώληση».

Ο πρόεδρος των περιπτερούχων αναφέρει παράλληλα ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κέρδη από την πώληση αλκοόλ στα περίπτερα μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος των καταστημάτων στις 12:00.

Πλήγμα για το ελληνικό κρασί

Μπορεί να πωλούνται λίγα και οικονομικά είδη κρασιών στα περίπτερα, ωστόσο στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, από την αρχή της πανδημίας, μεγάλο είναι το πλήγμα για το ελληνικό κρασί.

Καθόλου εύκολη δεν είναι η κατάσταση για το κρασί, με την πτώση των πωλήσεων να κυμαίνεται πλέον από 25% έως 60%εξηγεί στο Sputnik ο Γιώργος Σκούρας, οινοποιός και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

«Μόνο ευνοϊκό δεν χαρακτηρίζεται το καλοκαίρι που πέρασε.

Με προσφορές και μειώσεις τιμών προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους πελάτες καθώς αλλάζουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες. Πλέον αγοράζουν κρασί στο σπίτι. Από τον Οκτώβριο ευελπιστούμε ότι η αγορά θα ισορροπήσει».

Πηγή :sputniknews.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top