ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Εκβιασμοί στα Praktiker: Η αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ» και η ομολογία της εταιρείας

Απάντηση ομολογία στην συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας με ντοκουμέντα, διαλόγους και συγκλονιστικές μαρτυρίες σχετικά με τους μεθόδους που ακολουθούν τα Praktiker, εκβιάζοντας και απειλώντας «παραβατικούς» πελάτες να τους δώσουν ταρίφα 70 ευρώ πλέον του αντικειμένου που έχουν αφαιρέσει, εξέδωσε η εταιρεία.

Όπως προκύπτει από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας εταιρεία security η οποία έχει συμβληθεί με τα Praktiker οδηγεί άτομα που ενδεχομένως έχουν κλέψει ακόμη και μια βίδα ή ενδεχομένως έχει ξεχαστεί αντικείμενο ευτελούς αξίας στο καρότσι τους τους οδηγεί σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο όπου με προπηλακισμό και εκβιασμό διορθώνει την παρανομία με μια ακόμη χειρότερη παρανομία! Αντί να καλέσει την αστυνομία όπως ορίζει ο Νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις, επικαλείται έναν παράνομο εσωτερικό κανονισμό και τους αναγκάζει να πληρώσουν πλέον του αντιτίμου του αντικειμένου που έχουν υπεξαιρέσει επιπλέον 70 ευρώ για να μην… φωνάξουν τις Αρχές! Αφού αποσπά εκβιαστικά και με απειλές την συγκεκριμένη ταρίφα τους δίνει απόδειξη η οποία δεν έχει κανένα αντίκρισμα και στη συνέχεια τους βάζει να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι τους συmπεριφέρθηκαν άψογα.

Πριν την ολοκλήρωση της έρευνας δημοσιογράφοι της εφημερίδας απευθύνθηκαν στη διοίκηση της Praktiker Hellas ζητώντας πειστικές απαντήσεις. Όμως μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής όποτε και έκλεισε το φύλλο οι αρμόδιοι συντάκτες δεν είχαν λάβει καμία απάντηση.

Η ομολογία 

Η απάντηση ήρθε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας μετά την έκδοση της «ΜΠΑΜ» και ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ. Η εταιρεία επισημαίνει ότι όσοι «παραβατούν» πληρώνουν 70 ευρώ χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία νόμιμη επειδή αναφέρεται σε πινακίδες εντός του καταστήματος(!). Προσθέτει ότι οι «παραβατικοί» πελάτες δίνουν με τη δική τους συναίνεση τα στοιχεία στους σεκιουριτάδες και ότι τηρείται ο Νόμος για τα Προσωπικά Δεδομένα.

Στην απάντηση δεν αναφέρεται το παραμικρό για τις απειλητικές συμπεριφορές και τον εκβιασμό που ακολουθείται ως τρόπος υφαρπαγής των 70 ευρώ ακόμη και για την κλοπή μιας…βίδας με το δίλημμα «η μου τα δίνεις ή πας αυτόφωρο».

Ουσιαστικά δεν απαντάται το κύριο ερώτημα το οποίο προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας δηλαδή κατά πόσο μπορεί μια παράνομη συμπεριφορά του πελάτη να έχει ως απάντηση μια μεγαλύτερη παρανομία από την εταιρία και κατά πόσο ο εκβιασμός θεωρείται νόμιμος. Ακολουθεί η απάντηση της εταιρείας η οποία (δυστυχώς) δεν καλύπτει στο ελάχιστο τα συγκλονιστικά συμπεράσματα που ανακύπτουν από την αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί.

Διαβάστε ολόκληρη την ετεροχρονισμένη απάντηση:

https://pics.imgrapid.com/ereportaz/wp-content/uploads/2020/09/apanthsh-praktiker-e1600549116653-696×1167.jpg 696w” alt=”Praktiker” width=”828″ height=”1388″>

Πηγή: ereportaz.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top