ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

«Με παρέμβαση του Ε.Ε.Α. εντάχθηκαν και οι αυτοαπασχολούμενοι στην ‘Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Περιφέρειας Αττικής’»

Μετά από διαρκείς παρεμβάσεις του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και συναντήσεις του με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, όπου και του έθεσε το αίτημα του να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής, τελικά υπήρξε δικαίωση των προσπαθειών του Ε.Ε.Α.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια Υπηρεσία του ΠΕΠ Αττικής απάντησε θετικά, αναφέροντας σε σχετική επιστολή: «Αυτοαπασχολούμενοι που δεν απασχολούν προσωπικό , μπορούν να συμπεριληφθούν στους ωφελούμενους της δράσης. Ωστόσο , σε αυτή την περίπτωση, το θεσμικό πλαίσιο θα είναι αυτό των Κρατικών Ενισχύσεων και θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά έλεγχος σώρευσης , σύμφωνα με τον κανονισμό 1407/2013 (de minimis)». Αναμφίβολα πρόκειται για πλήρη δικαίωση των θέσεων του Ε.Ε.Α. που από την αρχή υποστήριξε την ανάγκη συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Πλέον ανοίγονται νέοι δρόμοι για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που θα απευθύνονται ειδικά στους αυτοαπασχολούμενους για την ενίσχυση  της προσαρμοστικότητας στις νέες διαμορφούμενες οικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες, για την προσαρμογή στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (Π.Σ.Ε.Ε.).

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει:

«Αισθανόμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, η οποία δίνει σε αυτοαπασχολούμενους το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάζουν οι αυτοαπασχολούμενοι από ένα πρόγραμμα κατάρτισης. Αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι του επιχειρείν και η στήριξη τους σημαίνει ενίσχυση όλης της ελληνικής οικονομίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την ικανοποίηση του αιτήματος του Ε.Ε.Α. καθώς έδειξε περίτρανα πως όταν υπάρχει καλοπροαίρετη διάθεση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, μπορούν να βρεθούν και οι κατάλληλες λύσεις.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής είναι εξαιρετική και μπορεί να δώσει σημαντικά οφέλη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο λόγω και της ύφεσης που φέρνει η πανδημία. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά».

                                                                                        

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top