ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

«Φουσκώνουν» οι τιμές στα σούπερ μάρκετ λόγω πανδημίας

Κλειστά θα παραμείνουν τελικά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή, καθώς η κίνηση που παρατηρείται είναι ομαλή και δεν κρίνεται απαραίτητη η περαιτέρω λειτουργία τους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα σχολίασε τις ανατιμήσεις στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός ανέφερε «Πιστεύω ότι η συμπεριφορά των καταναλωτών μπορεί να επηρεάσει τις τιμές προς τα κάτω. Εμείς θα κάνουμε ελέγχους για τις τιμές. Είναι προφανές ότι εκεί που υπάρχουν υπερβολικές αυξήσεις θα ζητήσουμε και λόγο». Επισήμανε πως στην Ελλάδα φυσικά δεν υπάρχει διατίμηση στα προϊόντα και πρόσθεσε: «Ξεκαθαρίζω ότι είμαστε εδώ και παρακολουθούμε το φαινόμενο. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην αγορά. Δεν πρέπει κανένας τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να σκεφτεί ότι πρέπει να τα αξιοποιήσει για να κάνει αρπαχτές. Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να το εμποδίσουμε και θα τιμωρήσουμε πάρα πολύ αυτούς που το κάνουν, οι οποίοι θα δείξουν ότι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση των ευθυνών, που όλοι έχουμε, έναντι του ελληνικού λαού σε μια πολύ δύσκολη στιγμή».

   Αναφορικά πάντως με τις εξελίξεις των τιμών του δεκάμηνου, ο υπουργός σημείωσε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι «το ρύζι έχει ανέβει 2,60%, τα ζυμαρικά έχουν πέσει μείον 0,30%, οι σερβιέτες μείον 0,10%, τα καλλυντικά έχουν ανέβει 0,20%, τα χαρτιά υγείας έχουν ανέβει 3,70%, τα τυροκομικά έχουν πέσει 3,50%, τα λαχανικά έχουν πέσει μείον 7%, το νωπό κρέας έχει πέσει μείον 3,5%. Αυτό είναι το 10μηνο πριν την καραντίνα, το ξεκαθαρίζω. Ο καφές έχει ανέβει 1,70%, τα δημητριακά είναι μείον 1,60%, τα ψάρια είναι 0,5% πάνω, το λάδι είναι μείον 8,40%, τα βούτυρα μείον 3,50% και τα γιαούρτια μείον 0,10%» και σημείωσε πως «σε γενικές γραμμές, το δεκάμηνο αυτό είναι πτωτική η τάση των τιμών και όχι ανοδική».

Πηγή: minimarketmag.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top