ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Πτώση τζίρου έως και 80% στα περίπτερα

Τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα έχουν δεχθεί μεγάλα «χτυπήματα» στην περίοδο του κορονοϊού και ειδικά στο δεύτερο κύμα του χειμώνα, όταν τα μέτρα έγιναν πιο «αυστηρά» για όλους.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα βράδια ήταν «καταστροφική» για τα περισσότερα καταστήματα της μικρής λιανικής, τα οποία έκαναν τις μεγαλύτερες πωλήσεις του μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ και για το λόγο αυτό έμεναν πάντα ως αργά, με πολλά από αυτά να είναι και 24ωρα.

Στην περιορισμένη κίνηση της ημέρας λοιπόν, ήρθε να προστεθεί και η «εξαφάνιση» των πελατών το βράδυ, με αποτέλεσμα τα μίνι μάρκετ και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα της μικρής λιανικής να δεχθούν ένα ακόμη «πλήγμα» σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την οικονομία.

Ειδικά στον κλάδο των περιπτέρων, η ζημιά μοιάζει τεράστια παρά τα όποια μέτρα της κυβέρνησης, καθώς ο τζίρος τους εκτιμάται ότι έχει μειωθεί ακόμη και κατά 80%. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για ημερήσιες πωλήσεις της τάξης των 200-300 ευρώ, όταν προ κορονοϊού τα αντίστοιχα ποσά ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ.

Πηγή: minimarketmag

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top