ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Η αλυσίδα «σχεδόν τζάμπα» Primark έρχεται στην «σχεδόν πεθαμένη» ελληνική αγορά

Σημεία των καιρών: Η «σχεδόν «τζάμπα» αλυσίδα ρουχισμού, ειδών σπιτιού, αξεσουάρ, κλπ. Primark φαίνεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχουν κυριολεκτικά «μαντήλι να κλάψουν».

Η διοίκηση των Primark δεν είχε εγκρίνει πριν από περίπου μια 10ετία την είσοδό της στην Ελλάδα καθώς είχε κριθεί πως η ελληνική αγορά… «δεν είναι τόσο εξαθλιωμένη» ώστε να αγοράζει τα είδη της, αφήνοντας χώρο σε αλυσίδες όπως τα Jumbo να επεκταθούν στο χώρο του εξαιρετικά φτηνού. απ’ όλες τις απόψεις, ρουχισμού και αξεσουάρ.

Η Primark έχει ενδιαφερθεί να αναπτύξει κατάστημα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στο Ελληνικό – οι πληροφορίες λένε ότι ζήτησε χώρο 10.000 τμ – και συγκεκριμένα στο ένα εκ των δύο εμπορικών κέντρων που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί εκεί ή στον περιβάλλοντα χώρο του, σε αυτό που θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τόσο με την Primark όσο και με άλλες μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες που έχουν ενδιαφερθεί να αναπτύξουν καταστήματα στο Ελληνικό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα κάποια συμφωνία, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για την παραχώρηση του Ελληνικού στη Lamda Development.

Το βέβαιο είναι ότι η είσοδος της Primark στην ελληνική αγορά θα φέρει σοβαρές αναταράξεις στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, ανταγωνιζόμενη κυρίως αλυσίδες όπως η ελληνική Jumbo, καθώς και ξένες όπως η H&M ή οι εταιρείες του ομίλου Inditex.

​Και αυτό διότι η Primark πουλάει ευρεία ποικιλία προϊόντων, γυναικεία και ανδρικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικά, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, ακόμα και κάποια γλυκά σνακ σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους σε αρκετές περιπτώσεις.

Δεν είναι λίγοι στην Ελλάδα που τη χαρακτηρίζουν ως την αγγλική Jumbo. Η Primark είναι μία από τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές επιχειρήσεις ένδυσης στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος λιανέμπορος ειδών ένδυσης, υπόδησης, και αξεσουάρ σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πάντα «συζητήσιμη» την ποιότητα των προϊόντων της. Π.χ. μια μεγάλη βαλίτσα μπορεί να αγοραστεί 20 ευρώ, αλλά ζήτημα αν θα αντέξει δύο ή τρία ταξίδια…

​Πρόκειται για θυγατρική του βρετανικού ομίλου ABF, εισηγμένου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, γνωστού κυρίως από τη δραστηριότητά του στην παραγωγή ζάχαρης.

Πηγή: pronews

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top