ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Ταξιτζήδες VS Περιπτεράδες: ποιοι είναι καλύτερα επιστημονικά καταρτισμένοι;

Η διαμάχη ανάμεσα σε Ταξιτζήδες και Περιπτεράδες καλά κρατεί στη χώρα μας επί σειρά ετών, αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα να λήξει εδώ αυτή η άτυπη κόντρα.

Το ερώτημα «Ποιος από τους δύο διαθέτει την καλύτερη επιστημονική κατάρτιση;» ταλανίζει την ελληνική κοινωνία που εμφανίζεται μπερδεμένη.

Χτυπάω το χέρι μου. Ποιον να εμπιστευτώ; Τον περιπτερά της γειτονιάς μου που τον γνωρίζω καιρό ή τον άγνωστο μεν, αλλά εξαιρετικά κοσμογυρισμένο ταξιτζή;

Ο ένας έχει τελειώσει το «Πανεπιστήμιο της ζωής», αλλά ο άλλος έχει φοιτήσει στο «Σχολείο του Δρόμου»;

Ποιος έχει καλύτερες γνώσεις για να με βοηθήσει; Ο Περιπτεράς έχει μεν σφαιρική γνώση, αλλά ειδικεύεται σε «τοπικά» θέματα λόγω εντοπιότητας, ενώ είναι και πιο εύκολα προσβάσιμος, αφού είναι σε σταθερό σημείο.

Από την άλλη, ο πολυταξιδεμένος ταξιτζής έχει συνολικά μεγαλύτερο εύρος γνώσεων, ενώ καθώς συναναστρέφεται συχνά με τουρίστες έχει και υπερεθνική άποψη και η γνώμη του διεθνή σημασία.

Η έρευνα της Κατσίκας άλλωστε φανερώνει ότι αμφότερα τα κοινωνικά λειτουργήματα μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς κόντρα, αρκεί εμείς, ως λαός, να απευθύνουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις.

Αν για παράδειγμα χτυπήσουμε το χέρι μας βράδυ και αναρωτιόμαστε αν είναι θλάση ή κάταγμα, θα απευθυνθούμε στον περιπτερά, καθότι είναι κοντά μας και ανοιχτός ως αργά.

Αν όμως χρειαζόμαστε ράμματα ή γύψο, καλό είναι να απευθυνθούμε σε έναν ταξιτζή, ο οποίος όχι απλά θα μας συμβουλέψει αξιόπιστα, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να μας μεταφέρει στο νοσοκομείο αντικαθιστώντας το ασθενοφόρο.

Το σίγουρο είναι ότι Ταξιτζήδες και Περιπτεράδες είναι αμφότεροι υπερπολύτιμοι για την ελληνική κοινωνία.

Πηγή: http://ikatsikatougeitona.gr/

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top