Uncategorized

Στο εδώλιο για φυτεία κάνναβης αγρότης από την Ηλεία – Τα ομολόγησε όλα κι ακόμα περισσότερα

Είναι γεγονός ότι η ομολογία μιας πράξης και η ειλικρινής μεταμέλεια των κατηγορουμένων ενώπιον του δικαστηρίου αξιολογείται θετικά στις περισσότερες υποθέσεις και μάλιστα με θετική έκβαση στο τελικό στάδιο της ποινής.
Η περίπτωση, όμως, ενός αγρότη από την Ηλεία που συνελήφθη για καλλιέργεια κάνναβης, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Κι αυτό γιατί με υπερβάλλουσα δόση ειλικρίνειας, όχι μόνο ομολόγησε ένοχος για τη φυτεία κάνναβης που βρέθηκε στο χωράφι του, αλλά και ότι το είχε ξανακάνει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η πρωτοφανής υπόθεση αφορά σε έναν 67χρονο από την Ανδρίτσαινα, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2020 γιατί στο χωράφι του, μαζί με μια μεγάλη καλλιέργεια με 1200 δένδρα αρωανίας, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Πύργου βρήκαν και 67 δενδρύλλια κάνναβης, επιμελώς φροντισμένα.

Η νόμιμη καλλιέργεια παρείχε κάλυψη στα δενδρύλλια κάνναβης που ήταν ανεπτυγμένα, καθώς το ύψος τους ξεπερνούσε τα 2,5 μέτρα, και βρίσκονταν σε απόσταση 150 μέτρων περίπου, από την οικία του. Επιπλέον, στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν και 41 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.

Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, θεωρούσε την ινδική κάνναβη κάτι σαν …υπερτροφή και μάλιστα νόμιμη. Απολογούμενος χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, ισχυρίστηκε πως καλλιεργούσε τα δενδρύλλια κάνναβης μαζί με τις υπερτροφές της αρωανίας, για προσωπική του χρήση και για να εξυπηρετήσει άλλους τρεις φίλους του συνταξιούχους.

Μάλιστα, είπε ότι στην Αμερική όπου ζούσε πριν από χρόνια μαζί με την οικογένειά του, η προσωπική χρήση κάνναβης ήταν ελεύθερη και το ίδιο πίστευε ότι ίσχυε και στην Ελλάδα. «Το έπινα για τσάι και το κάπνιζα γιατί μου είχαν πει ότι η κάνναβη είναι πιο υγιεινή από το τσιγάρο», είπε ο 67χρονος στην πρόεδρο του δικαστηρίου. «Κάνει καλό στην υγεία και προλαμβάνει και πολλές ασθένειες, όπως στο γλαύκωμα» είπε στο δικαστήριο που τον άκουγε έκπληκτο.

Όπως γράφει η εφ. «Πελοπόννησος», ο κατηγορούμενος ανοίχτηκε κι άλλο στην απολογία του και εξηγώντας πως πήρε ταχυδρομικά τους σπόρους από το εξωτερικό, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι είχε κάνει άλλες δύο φορές καλλιέργεια κάνναβης στο παρελθόν, από τις οποίες είχε βγάλει μερικές σακούλες προϊόν. «Κάποιο από αυτό το χασίς το δώρισα σε μερικούς φίλους μου συνταξιούχους που με παρακάλεσαν στη συνέχεια να φυτέψω μερικά δενδρύλλια και γι΄αυτούς και έτσι, κατέληξα με 67 δένδρα στο χωράφι, μαζί με την αρωανία», είπε ο κατηγορούμενος.

Υπολόγισε ότι θα έβγαζε 12 – 15 κιλά κάνναβης, για να τη μοιραστεί με τους τέσσερις φίλους του συνταξιούχους και όχι για να την πουλήσει.

«Για να κάνω χάρη σε μερικούς φίλους έμπλεξα κυρία πρόεδρε», είπε ο κατηγορούμενος.

Τελικά, ο 67χρονος καταδικάστηκε μόνο για την κατηγορία της καλλιέργειας σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, αφού η συνήγορός του, δικηγόρος Πατρών, Γεωργία Σακαρέλλου, κατάφερε να τον ξεμπλέξει από την επιβαρυντική περίσταση του προσδοκώμενου οικονομικού οφέλους άνω των 70.000 ευρώ, που επιφέρει μεγαλύτερη ποινή, ενώ απέσπασε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, που όντως ήταν αδιαμφισβήτητη.

Πηγή: https://www.patrisnews.com/

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top