ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Στην εξαγορά της Fertin Pharma προχωρά η Philip Morris

Την απόκτηση της Fertin Pharma A/S, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων και προϊόντων ευεξίας, έναντι 685 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Philip Morris International (PMI).

Μέσω της εξαγοράς αυτής η PMI αποκτά περισσότερη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου. Το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών της Fertin Pharma και η τεχνογνωσία που διαθέτει εκτιμάται ότι θα εμπλουτίσουν την ανάπτυξη της PMI, επιταχύνοντας και διευρύνοντας την ανάπτυξη στοματικών προϊόντων, ενώ θα υποστηρίξουν, παράλληλα, την επίτευξη του στόχου της για το 2025, σύμφωνα με τον οποίο το 50% των καθαρών εσόδων της θα προέρχονται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα, και 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ εσόδων από προϊόντα πέρα από τη νικοτίνη. 

Η Fertin Pharma, ειδικεύεται στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων προς μάσηση, pouches (σακουλάκια που τοποθετούνται στο στόμα), δισκίων που υγροποιούνται στην στοματική κοιλότητα, και άλλων συστημάτων για από του στόματος λήψη, μέσω των οποίων χορηγούνται δραστικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της νικοτίνης και απασχολεί 850 υπαλλήλους σε Δανία, Καναδά και Ινδία..

Πέρυσι τα καθαρά έσοδα της Fertin Pharma, η οποία είναι ηγέτιδα στην παραγωγή προϊόντων θεραπείας υποκατάστασης της νικοτίνης (NRT – Nicotine Replacement Therapy), ανήλθαν στα 160 εκατ. δολ. ΗΠΑ. 

Η εξαγορά αυτή για την Παπαστράτος, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που δημόσια ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, συνδέεται με τον 1ο Πυλώνα – Καινοτομία Προϊόντων, σύμφωνα με τον οποίο η Παπαστράτος, γνωρίζοντας ότι ο ρόλος  των καινοτόμων προϊόντων νικοτίνης είναι καθοριστικής σημασίας στη μάχη κατά του τσιγάρου, δεσμεύεται ότι: μέχρι το 2025, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα να έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο, είτε διακόπτοντάς το, είτε στρεφόμενοι σε εναλλακτικά, καλύτερα σε σύγκριση με το τσιγάρο προϊόντα. Και μέχρι το 2023, το 75% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος θα προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα.

Πηγή: capital.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top