Ελλάδα

Πως η πολιτεία αντιτάχθηκε στην χωροταξική πυρασφάλεια απαγορεύοντας το έγκλειστο κάπνισμα

Ποιος ήταν ο ρόλος του κράτους στην πυρπόληση του υπόγειου και του σιδηροδρομικού σταθμού King’s Cross (παλαιότερα γνωστού ως σταθμός King George) στο Λονδίνο εάν αφαιρούσαν όλα τα τασάκια των εσωτερικών κυλίνδρων έχοντας θεσπίσει τον διαβόητο για τον ίδιο λόγο νόμο απαγόρευσης του καπνίσματος στη Μεγάλη Βρετανία;

Τα τασάκια είναι αποκλειστικά μέσα πρόληψης πυρκαγιών που πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό ή χρησιμοποιούνται μόνο για τον σκοπό αυτό. Αφού αφαίρεσε όλα τα εσωτερικά τασάκια του κυλίνδρου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο King’s Cross Station, κάποιος άφησε το τσιγάρο του χωρίς να το σβήσει κάπου στο πάτωμα και ο σταθμός πυρπολήθηκε αναμφισβήτητα από το κράτος που κατέστησε το τασάκι «άχρηστο» σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη μετά την απαγόρευση του καπνίσματος που έπρεπε να σβήσει και αντ’ αυτού απέρριψε επίσης το σκοπό που θα εξυπηρετούσε.

Αυτή είναι τουλάχιστον μία περίπτωση όταν η πολιτεία έβαλε φωτιά σε ένα μέρος. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν περισσότερες, όπως οι λεγόμενες «άγριες» πυρκαγιές της Αυστραλίας το καλοκαίρι του 2020, όπου οι περιορισμοί στο κάπνισμα εισάγουν διακρίσεις και εξυπηρετούν αυστηρές κυρώσεις και περιορισμούς σε όλους τους πολίτες που επηρεάζουν επίσης τη δυσανάλογη τιμή των τσιγάρων που τιμολογούνται σε 30 δολάρια Αυστραλίας από την ισοδυναμία των 19 ευρών που κάποιος μπορεί να δραπέτευσε από την πόλη και να εκδιώχθηκαν από αυτήν για να καπνίσουν εκεί στις ερήμους από όλους τους δρόμους που δεν συνένωσαν την πόλη του στο κέντρο.

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τα καλοκαίρια του 2018 και του 2021 στο κέντρο της Αθήνας, που ξεκίνησαν από τις αγροτικές ή προαστιακές περιοχές της και αναπτύχθηκαν ανεξέλεγκτα μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Αυτές οι φωτιές θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ξεκινήσει από μισοφωτισμένα τσιγάρα που ρίχνονται στα νήματα από κάποιον που θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε κάνει από τη χρήση του κτιρίου στο οποίο λειτουργούσαν.

Εάν τα κατάλληλα τασάκια δεν χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, τότε ο σκοπός αυτός ονομάζεται πρόληψη πυρασφάλειας στον πιο ουσιαστικό όρο του. Ένας άλλος σκοπός δευτερεύων στα τασάκια είναι η συλλογή αποβλήτων και η σωστή διάθεση απορριμμάτων.

Αυτό συνέβη στη Γαλλία με τη μορφή ενός μείζονος ζητήματος, όταν οι καπνοβιομηχανίες αναγκάζονται τώρα να επιδοτούν για να καλύπτουν το κόστος των ανθρώπων που τρέπονται από το εξωτερικό για να καπνίζουν και να ρυπαίνουν με γλουτούς το δάπεδο δρόμων που δεν πρέπει αφενός να συμβαίνει αλλά ούτε να χρησιμοποιούν τασάκια αφετέρου σε εσωτερικούς χώρους από όπου αυτοί οι γλουτοί απορρίπτονται σωστά ως απόβλητα.

Στη Γαλλία εξακολουθούν να διδάσκονται προφανώς ότι δεν μπορούν να έχουν τον σκύλο χορτάτο με την πίττα στο πιάτο ενώ από τάξη του σχολείου στην Αυστραλία κανείς πως ό,τι δίνει παίρνει!

Πηγή: elepheriepilogi.net

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top