Ελλάδα

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης (Δωρεάν)

Θεσσαλονίκη σβήνει το τσιγάρο! Το κάπνισμα αποδεδειγμένα επιφέρει κακή υγεία, μειώνει την ποιότητα ζωής και επιβαρύνει και οικονομικά τους καπνιστές και την κοινωνία.

Με στόχο την πρόληψη και την προστασία της υγείας των πολιτών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης -με πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτη Δημητριάδη και Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα- προχωρά στη λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος με εξειδικευμένο εθελοντή ιατρό παθολόγο στον χώρο των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Καραϊσκάκη 4, Τριανδρία).

«Είναι μια πρωτοβουλία προσφοράς στους δημότες που γίνεται με εξειδικευμένο εθελοντή γιατρό. Δυστυχώς έχει διαπιστωθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των καπνιστών που επιχειρούν να κόψουν μόνοι τους το τσιγάρο είναι πολύ μικρά και αγγίζουν μόλις το 5%, ενώ η μεγάλη πλειονότητα υποτροπιάζει. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους δημότες να σταματήσουν το κάπνισμα και να δώσουν στον εαυτό τους μια ευκαιρία καλύτερης ζωής και υγείας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

«Τη σκέψη για το ιατρείο την είχαμε από κοινού με τον συνάδελφο Μ. Κούπκα. Ο δήμος πάντα κινείται στην κατεύθυνση των δράσεων ευζωίας για τους Θεσσαλονικείς και για έναν λόγο παραπάνω τώρα που βιώνουμε τις συνθήκες της πανδημίας. Προτρέπουμε τους πολίτες να προστατέψουν την υγεία τους πάνω απ’ όλα, ενώ θα κάνουν καλό και στην τσέπη τους με τη μείωση της συγκεκριμένης δαπάνης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτης Δημητριάδης.

Το ιατρείο διακοπής καπνίσματος θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2313 318.644 και 2313 318.643.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε δημότες/κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: cityportal.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top