ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Διαδηλωτές «ψήνουν» την Νίκολα Στέρτζεον για πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στην Σκωτία

Εμπνευσμένοι διαδηλωτές από το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών καπνίσματος από το Εδιμβούργο VPZ που περιλαμβάνουν έναν πρώην ποδοσφαιριστή με σοβαρό πρόβλημα υγείας «τυλίγουν» την αυτόνομη κυβέρνηση που εκλέγει το Σκωτσέζικο κοινοβούλιο με πρωθυπουργό την Νίκολα Στέρτζεον να απαγορευτεί το κάπνισμα εξολοκλήρου στην Σκωτία περιλαμβάνοντας και την πώληση και την διάθεσή του από το κοινό.

Έχοντας πινακίδες αναγράφοντας «απαγορέψτε το κάπνισμα μια δια παντός» και ότι «το άτμισμα είναι ο δρόμος προς έναν κόσμο ελεύθερο από τον καπνό» οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα στην Σκωτσέζικη κυβέρνηση ζητώντας την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος.

«Αν κάπνιζες έπαιρνες 10 τσιγάρα, αν δεν κάπνιζες δεν έπαιρνες τσιγάρα. Έλεγαν ότι όταν παίρνεις ένα τσιγάρο αφαιρεί τους πόνους της πείνας, οπότε μπήκα και είπα ότι καπνίζω.» δήλωσε ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής Neil Ruddock.

«Έδωσαν λοιπόν 10 τσιγάρα, το πρώτο ένιωσα ζαλάδα και μέσα σε 10 μέρες κόλλησα. Έτρεχα τριγύρω και δεν αισθανόμουν τα καλύτερα, αισθανόμουν ανάλαφρος και είχα μια ντροπαλή καρδιά. Ο χτύπος της καρδιάς μου ήταν 135 σε ηρεμία, προορίζεται να είναι 60 ή 70, αλλά δεν το ήξερα. Δεν μου κόπηκε η ανάσα όλη την ώρα. Δεν ένιωθα άρρωστος».

Στη συνέχεια, ο πρώην αθλητής πέρασε από μια διαδικασία όπου, όπως είπε, «με σκότωσαν, μου σταμάτησαν την καρδιά» και μετά την ξανάρχισαν για να την επαναφέρουν στον σωστό ρυθμό. «Έτσι σταμάτησα το κάπνισμα για περίπου έξι μήνες, μετά άρχισα να καπνίζω ξανά και το ίδιο συνέβη ξανά», είπε. «Ο καρδιακός μου ρυθμός εκτοξεύτηκε ξανά από την οροφή και εξαρτάται από το κάπνισμα».

«Η πρόσφατη αύξηση των ποσοστών καπνίσματος είναι μια τραγωδία για τη δημόσια υγεία και επί του παρόντος πρόκειται να χάσουν τις φιλοδοξίες μας για το ελεύθερο από κάπνισμα τουλάχιστον για δύο δεκαετίες. Κάναμε αναφορά στη σκωτσέζικη κυβέρνηση ζητώντας την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος και μια προοδευτική στρατηγική για το άτμισμα και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι σιωπήσαμε και η αναφορά δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί. Στο VPZ κάθε πελάτης που έρχεται, έρχεται ως καπνιστής που αναζητά προϊόντα ατμίσματος, ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε εύκολα ανήλικα παιδιά, άτομα που δεν είναι καπνιστές, λόγω της προσέγγισης ένας προς έναν που ακολουθούμε. Το θέμα είναι οι προαύλιοι χώροι γκαράζ, τα ψιλικατζίδικα, που πετούν προϊόντα μιας χρήσης στα παιδιά» δήλωσε ο καταστηματάρχης υποστηρίζοντας την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος.

Ο ιδιοκτήτης Doug Mutter του συγκεκριμένου καταστήματος είπε ότι το άτμισμα ήταν ήδη μια ρυθμιζόμενη αγορά και είπε ότι η διαβούλευση που διεξάγεται στο Σκωτσέζικο κοινοβούλιο για την απαγόρευση της προώθησης και της διαφήμισης του ατμίσματος είναι «σε αντίθεση με τα επιστημονικά στοιχεία που συνεχίζουν να δημιουργούνται» ότι «το άτμισμα είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από τα τσιγάρα».

Οι αρνητικές αντιδράσεις στο ξέσπασμα με την περιορισμένης εμβέλειας εκστρατεία δεν άργησαν πολύ να φανούν. Ο επικεφαλής των ερευνών από το ίδρυμα οικονομικών ερευνών Άνταμ Σμιθ το Adam Smith Institute έγραψε στο Twitter ότι «Είστε σε ένα αγενές ξύπνημα όταν μάθετε τι σκέφτονται συνήθως όσοι υποστηρίζουν την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος για τη ρύθμιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Μην αναγκάζετε τους ανθρώπους να αλλάζουν – ενθαρρύνετέ τους παρέχοντας ασφαλέστερες, πιο ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις.».

Επίσης γράφτηκε στο Twitter ότι «Πέρα από το ότι αρνούνται σε όλους μας την επιλογή να καπνίσουμε ή όχι, αυτά τα μάπετ νομιμοποιούν επίσης την ιδέα ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν ποια προϊόντα μπορούμε ή όχι να χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχουν πολλοί στο λόμπι κατά του καπνού που θα ήθελαν να δουν και το άτμισμα.» και ότι «Η απαγόρευση του καπνίσματος «απευθείας» δεν είναι επαναστατική σκέψη. Αντίθετα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αποτυχημένου πολέμου κατά των ναρκωτικών και ώριμο για κατάχρηση. Προσπαθήστε να μην είστε αντικαπνιστές και επιμείνετε στην προώθηση λύσεων αντί να δημιουργείτε νέα προβλήματα.».

Πηγή: elepheriepilogi.net

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top