Κόσμος

Ο πρόεδρος της Forest αντιμέτωπος σε διάλογο με υπέρμαχο κατάργησης του καπνίσματος


ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: Ρεμπέκα υπάρχει μια ειρωνεία, ότι καθώς εξετάζουμε την απαγόρευση των τσιγάρων, σκεφτόμαστε επίσης το ενδεχόμενο νομιμοποίησης άλλων ναρκωτικών όπως η κάνναβη. Εννοώ ότι είναι πολύ ειρωνικό δεν θα λέγατε;

REBECCA JANE: Ναι, οπωσδήποτε και θα έλεγα ότι δεν είμαι στο στρατόπεδο της νομιμοποίησης.

ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: Αλλά αυτό μάλλον δεν θα σας εκπλήξει, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν νομιμοποιήσετε ναρκωτικά όπως η κάνναβη, θα απελευθερώσετε χρόνο στην αστυνομία για να καταφύγει σε πιο σκληρή κατάχρηση ναρκωτικών.

REBECCA JANE: Δεν εννοώ προφανώς ότι δεν ξέρω τα στατιστικά γιατί αυτό δεν μου έχει μεταφερθεί στο παρελθόν, αλλά δεν ξέρω πόσο χρόνο αφιερώνει η αστυνομία στην αντιμετώπιση της παλιάς κάνναβης, ποια είναι η λέξη, άμυνα από κάνναβη, Δεν παρακολουθώ πολύ σωστά τον χρόνο, προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι να σταθείς στη γραμμή του να είσαι το σημείο να το κάνεις αυτό μια κατάσταση υπέρ και να χαίρεσαι,

ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: Απλά φαντάσου ένα σενάριο, Ρεβέκκα, όπου μπορείς να πας στον πράκτορα ειδήσεων και πάρε ένα-δυο κουτιά ηρωίνης αλλά όχι ένα πακέτο τσιγάρα.

REBECCA JANE: Λοιπόν, δεν νομίζω ότι κανείς μιλάει για νομιμοποίηση της ηρωίνης.

ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: Aυτό είναι κάτι που έχει προταθεί από ορισμένες ομάδες που ανησυχούν για την ποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ακόμη και το γεγονός ότι αν είσαι εθισμένος στα ναρκωτικά, είσαι θύμα ενός κακού εμπορίου και λένε ότι αν όντως αφαιρέσεις το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των ναρκωτικών κατηγορίας Α, θα βελτιώσεις πραγματικά τη ζωή των ανθρώπων.

REBECCA JANE: Και πάλι, δυστυχώς δεν συμφωνώ με αυτό. Δεν έχω άλλο επιχείρημα εκτός από το απολύτως όχι, έχω δει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά, έχω δουλέψει σε ποινικά δικαστήρια, έχω δει τόσες ζημιές που έχουν πιαστεί από τα ναρκωτικά που δεν θα υπάρξει ποτέ επιχείρημα για μένα ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν ποτέ, και νομίζω ότι είναι χαμένο από την υπέρ-επιλογή. Συμφωνώ με την υπέρ-επιλογή, αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή κάπου και το κάπνισμα έχει φτάσει πολύ μακριά, καθώς όταν προφανώς ήρθε σε όλα τα χρόνια, είναι προφανώς η δημοτικότητα της δεκαετίας του ’30 και τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο έχουμε μετατραπεί τώρα, προφανώς είναι η γνώμη μου και όχι η δική σας, ότι έχουμε γίνει ένα έθνος που καπνίζει και τα στατιστικά στοιχεία έχουν δραστικά…

SIMON CLARK: Αυτό δεν είναι αλήθεια από πολιτική άποψη. Είναι αλήθεια, αλλά το ευρύ κοινό, δεν πιστεύω, είναι μαζικά κατά του καπνίσματος. Είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία των μη καπνιστών δεν θέλει να εκτίθεται τακτικά στον καπνό του τσιγάρου αυτές τις μέρες και η συντριπτική πλειοψηφία των μη καπνιστών, είμαι μη καπνιστής και δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που ήμουν ενοχλημένος από τον καπνό του τσιγάρου για το κάπνισμα τσιγάρου απαγορεύεται από κάθε εσωτερικό δημόσιο χώρο, πόσα ακόμη μέρη θέλετε να απαγορεύεται το κάπνισμα, θέλετε να απαγορεύεται το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς πόρτες ο καπνός αραιώνεται αμέσως στην ατμόσφαιρα. Δεν επηρεάζει καθόλου κανέναν μη καπνιστή, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία ενός μη καπνιστή από κάποιον που καπνίζει έξω, απλώς επιστρέφοντας στο πολύ σημαντικό σημείο που λέγατε στον Mark για τα παράνομα ναρκωτικά. Αν κάνετε το κάπνισμα ή τον καπνό παράνομο, απλά θα το οδηγήσετε στο υπόγειο και θα το οδηγήσετε στα χέρια των εγκληματικών συμμοριών που δεν τους νοιάζει ποιος καπνίζει, θα χαρούν πολύ να πουλήσουν τσιγάρα στα παιδιά. δεν θα ξέρω τι υπάρχει σε αυτά τα τσιγάρα, γιατί σας αρέσει ή όχι ένα τσιγάρο που κατασκευάζεται από έναν νόμιμο κατασκευαστή πρέπει τουλάχιστον να πληροί ορισμένα πρότυπα που δεν θα ισχύουν εάν τα τσιγάρα πωλούνται στη μαύρη αγορά και κατασκευάζονται από εγκληματικές συμμορίες, οπότε ποτέ δεν απαγορεύονται τα πράγματα έργα.

ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: Είδαμε τι συνέβη όταν προσπάθησαν να απαγορεύσουν το αλκοόλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το πείραμα απέτυχε και έπρεπε να εγκαταλειφθεί. Ναι, έβαζαν το ουίσκι σε πορσελάνινα φλιτζάνια έτσι και προσποιήθηκαν ότι έπιναν τσάι. Εννοώ κοίτα Rebecca κάνεις καταπληκτική δουλειά στο RJ8 που είναι μια φανταστική ομάδα υποστήριξης ψυχικής υγείας και σε ευχαριστούμε γι’ αυτό και επίσης σε εκτιμώ που ήρθες και προβάλλεις το επιχείρημα για την απαγόρευση του καπνίσματος, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν αυτήν την εκπομπή που πιστεύουν ότι είναι μια καλή ιδέα, θεωρούν ότι το κάπνισμα είναι ενοχλητικό και περιττό βάρος για το NHS, αλλά το θέμα που έχετε είναι ότι τη στιγμή που απαγορεύετε κάτι αυτό το απαγορευτικό πρέπει να ελέγχεται, οπότε απαιτείται ακόμη περισσότερος αστυνομικός πόρος και στη συνέχεια έχετε για να αποφασίσετε τι είναι χειρότερο, καπνός, κάνναβη, κρακ κοκαΐνη, και αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον. Ναι, γιατί όχι ας προσπαθήσουμε να δούμε τι θα συμβεί.

REBECCA JANE: Δώστε μια ευκαιρία, ας κάνουμε τα στατιστικά για αυτό, νομίζω ότι αυτό το σημείο θέλω απλώς να κάνω προφανώς κάτι στο οποίο επιστρέψατε στους θανάτους, συνεισφέρονται σε άτομα που δεν καπνίζουν λόγω του καπνίσματος, έτσι ώστε να πείτε ότι ξέρετε ότι βγαίνετε έξω είναι απολύτως σωστό, έχει εξατμιστεί και είπε πώς το κάνει ακόμη και συμβεί και ότι έχουμε σαράντα χιλιάδες θανάτους που συμβάλλουν πού πήρες αυτή τη μεγάλη σιωπή.

SIMON CLARK: Δεν έχω ακούσει ποτέ αυτό το νούμερο, από πού πήρες αυτό το νούμερο από αυτό Rebecca επάνω σε αυτό;

ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: γιατί Simon δεν έχουμε τα στατιστικά στοιχεία μπροστά μας και μην πιστεύετε ότι γνωρίζετε όλα όσα διαβάζετε στο Διαδίκτυο, αλλά δεν μπορεί να είναι φανταστικό, μπορεί, Σάιμον, να στέκεστε δίπλα σε κάποιον έξω σε ένα καφέ και να έχετε τον καπνό να πέφτει προς την κατεύθυνση σας; Δεν είναι σχεδόν ιδανικό.

SIMON CLARK: Λοιπόν, πρώτα από όλα είστε έξω και ο καπνιστής είναι αναγκασμένος να κάθεται έξω επειδή δεν επιτρέπεται να μπει μέσα, έτσι όπως είπα νωρίτερα πόσο χώρο θέλουν οι μη καπνιστές για τον εαυτό τους; Η πραγματικότητα είναι ότι αν κάθεστε έξω ή έξω σε ένα πάρκο και σε μια παραλία μπορείτε πάντα να μετακινηθείτε, αλλά θα έλεγα ότι αυτή η συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών έχει γίνει πολύ πιο προσεκτικός τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουν ότι ορισμένοι μη καπνιστές , η κανονική πλειοψηφία νομίζω ότι οι περισσότεροι μη καπνιστές είναι αρκετά ανεκτικοί με τους ανθρώπους που καπνίζουν ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά οι καπνιστές γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί και γενικά μιλώντας δεν ανάβουν ακριβώς δίπλα σε έναν μη καπνιστή αν αυτός ο μη καπνιστής δεν θέλει για να το κάνουν, και οι άνθρωποι, Ρεβέκκα, πρέπει να έχουν κάπου όπου να μπορούν να καπνίζουν ξέρετε, χωρίς να παρενοχλούνται, να παρενοχλούνται και να στιγματίζονται, είναι εντελώς και εντελώς λάθος.

ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: Ρεμπέκα τι θα έλεγες σε όποιον το βλέπει αυτό που του αρέσει το κάπνισμα και πιστεύει ότι η ζωή είναι για να ζεις και να διασκεδάζεις και να απολαύσεις;

REBECCA JANE: Γεια, άκου η μάνα μου είναι το άτομο, μιλάει σαν απόλυτος στρατιώτης, δεν θα ήταν σαν να το λατρεύει, δεν θα το παρατήσει σε καμία περίπτωση. Καταλαβαίνω αυτή την προοπτική και την καταλαβαίνω από την ηλικία της, 92, και ειδικά ξέρετε τι, δεν έχει νόημα να προσπαθώ να διαλέξω, είναι η καλύτερη διαφήμιση για το κάπνισμα ποτέ.

ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: Κάνε ένα τσιγάρο και θα ζήσεις μέχρι τα 92 να είσαι σαν την μαμά της Ρεβέκκα και είπε ότι το έχω λύσει πάρα πολύ ειλικρινά!

REBECCA JANE: Καταλαβαίνω τα πλεονεκτήματα και στα δύο επιχειρήματα, ωστόσο για μένα πηγαίνω μπροστά και θέλω την πιο υγιή κοινωνία και όλα τα υπόλοιπα. Απλώς πιστεύω ότι αυτό είναι ένα πράγμα που μπορούμε να εγκαταλείψουμε και θα κάνει μια καλύτερη ζωή για όλους. Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω ότι είναι καλό για την ψυχική υγεία. Φοβάμαι ότι νομίζω ότι αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές εκεί έξω.

ΜΑΡΚ ΝΤΟΛΑΝ: Θα ζητήσω από την ομάδα να οργανώσει ένα πακέτο Benson και Hedges για μένα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, εν τω μεταξύ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Simon Clark, τον διευθύνοντα της ομάδας λόμπι καπνιστών Forest, και η Rebecca Jane, η διευθύνουσα σύμβουλος στην ομάδα υποστήριξης ψυχικής υγείας RJ8, βλέπετε ότι έτσι μιλάτε, έτσι συζητάτε για τα θέματα που αφορούν την ελευθερία του λόγου και τις ειδήσεις της ανοιχτής γνώμης στη Βρετανία.»

Πηγή: elepheriepilogi.net

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top