Κόσμος

Αμετάβλητοι οι ρυθμοί καπνίσματος μεταξύ αυτόχθονων Αμερικανών και Καναδών

Νέα ψυχιατρική έρευνα συσχετίζει την πτώση επιπέδων στο κάπνισμα με τις ψυχιατρικές ασθένειες από τις οποίες έπασχαν οι ψυχασθενείς που το ελάττωσαν συμπεραίνοντας ότι όσοι έπασχαν από κατάθλιψη σε συνδυασμό με άλλους από την χρήση ουσιών μείωσαν σε μεγαλύτερο ρυθμό ως αποτέλεσμα το κάπνισμα.

Η έρευνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρατήρησε ότι οι αυτόχθονες γηγενείς Αμερικανοί δεν παρουσίασαν σχεδόν καμία πτώση στο κάπνισμα μεταξύ των ψυχασθενών που καταμετρήθηκαν και συμπέρανε την χρησιμότητα της διοχέτευσης περισσότερων μεθόδων κατάπαυσης του καπνίσματος απευθυνόμενων σε αυτές τις ομάδες μειονοτήτων.

Το παραπάνω συμπέρασμα είναι παρόμοιο με την διατήρηση των ίδιων ρυθμών καπνίσματος στον Βορειοδυτικό Καναδά σε κυμαινόμενο επίπεδο του 35% έναντι του 15% για τον υπόλοιπο Καναδά το οποίο οφείλεται στην μεγαλύτερη συχνότητα καπνίσματος των γηγενών φυλών από τον Νότο προς τον Βορά της Αμερικής και προκάλεσε την αντίδραση της Καναδικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το 2020.

Μετά από αποκλεισμό και έλεγχο των παραγόντων όπως ηλικία, φύλο, φυλή και εθνικότητα, επίπεδο εκπαίδευσης και οικογενειακό εισόδημα, οι ερευνητές συγγράφοντας την μελέτη διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά καπνίσματος μειώθηκαν κατά 13,1% κατά το διάστημα από το 2006 μέχρι το 2019 μεταξύ των ενηλίκων με μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο το προηγούμενο έτος έναντι 8,2% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα μεταξύ ενηλίκων χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα. Η διαφορά στο κάπνισμα τον προηγούμενο μήνα μεταξύ εκείνων με μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους μειώθηκε από το 11,5% το 2006 στο 6,6% το 2019.

Ομοίως, το κάπνισμα τον τελευταίο μήνα μεταξύ των ενηλίκων με διαταραχή χρήσης ουσιών το προηγούμενο έτος μειώθηκε κατά 10,9% κατά το διάστημα από το 2006 έως το 2019 έναντι 7,8% μεταξύ των ενηλίκων χωρίς διαταραχή χρήσης ουσιών.

Στα άτομα έχοντας συνδυασμένη διαταραχή χρήσης ουσιών με την μείζονα κατάθλιψη, τα ποσοστά καπνίσματος τον τελευταίο μήνα μειώθηκαν κατά 13,7% κατά τη διάρκεια αυτής της 14-ετούς περιόδου έναντι του 7,6% μεταξύ των ενηλίκων χωρίς αυτές τις διαταραχές.

«Αυτές οι μειώσεις λένε μια ιστορία επιτυχίας για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Wilson Compton, M.D., Αναπληρωτής Διευθυντής του NIDA (Εθνικό Ινστιτούτο Κατάχρησης των Ναρκωτικών) και ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης.

«Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι η χρήση καπνού σε ασθενείς με διαταραχή χρήσης ουσιών, κατάθλιψη ή άλλες ψυχιατρικές καταστάσεις συνεχίζει να μειώνεται. Είναι σημαντικό οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης να αντιμετωπίζουν όλα τα ζητήματα υγείας που αντιμετωπίζει ένας ασθενής, όχι μόνο την κατάθλιψη ή τη διαταραχή χρήσης των ουσιών σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Για να γίνει αυτό, οι θεραπείες διακοπής του καπνίσματος πρέπει να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες συμπεριφορικές θεραπείες υγείας. Το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη και υγιέστερη ζωή για όλους τους ανθρώπους.»

«Αυτή η μελέτη μάς δείχνει ότι, σε επίπεδο πληθυσμού, μειώσεις στη χρήση καπνού είναι εφικτές για άτομα με ψυχιατρικές παθήσεις και η διακοπή του καπνίσματος πρέπει να δοθεί προτεραιότητα μαζί με θεραπείες για χρήση ουσιών, κατάθλιψη και άλλες διαταραχές ψυχικής υγείας για άτομα που τις εμφανίζουν. Οι θεραπείες που βοηθούν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα είναι ασφαλείς, αποτελεσματικές και μπορεί ακόμη και να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία των ταυτόχρονων θεραπειών για πιο σοβαρά συμπτώματα ψυχικής υγείας σε άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές, μειώνοντας το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη και βελτιώνοντας τη συνολική διάθεση και ποιότητα ζωής.»

Πηγή: elepheriepilogi.net

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top