Κόσμος

Αύξηση τιμών στα καπνικά προϊόντα στην Αυστρία

Aυξάνονται οι τιμές των καπνικών προϊόντων στην Αυστρία κατά 20 λεπτά του ευρώ φέρνοντας την τιμή των τσιγάρων στα 5,5 € το πακέτο. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του καπνού αυξήθηκε την πρωταπριλιά του 2022 στην Αυστρία επιφέροντας ανάλογη προσαρμογή του τιμολογίου των καπνοβιομηχανιών στα τέλη του ίδιου μήνα.

Η JTI προσάρμοσε τις τιμές χονδρικής πώλησης από την πρώτη Απριλίου, η Imperial Tobacco προσάρμοσε τις τιμές χονδρικής πώλησης στις 15 Απριλίου και η British American Tobacco (BAT) πρόκειται να προσαρμόσει αυξημένες τιμές χονδρικής πώλησης την πρώτη Μαΐου του 2022. Ως αποτέλεσμα για ένα πακέτο τσιγάρα οι Αυστριακοί από τώρα θα δίνουν 5,3 € από 5,1 € και 5,5 € από 5,3 € και ανάλογα με τις επιλογές που κάνουν. Ως εξαίρεση τα Benson & Hedges θα ακριβύνουν 50 λεπτά του ευρώ και τα Marlboro θα φτάσουν τα έξη ευρώ το πακέτο.

Περίπου το 21% των Αυστριακών καπνίζουνε ενώ το δημόσιο εισέπραξε € 2,7 δισεκατομμύρια από την φορολόγηση της αγοράς καπνού το 2021 από τα οποία οι 600.000 € ήταν ο φόρος προστιθέμενης αξίας. Εξαιρώντας τον φόρο προστιθέμενης αξίας το ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανέρχεται σε € 2,1 δισεκατομμύρια. Το προηγούμενο έτος του 2020 το Αυστριακό δημόσιο είχε εισπράξει € 2,6 δισεκατομμύρια χωρίς τον φόρο προστιθέμενης αξίας έναντι των € 2,1 δισεκατομμυρίων το 2021. Αυτό καθοδηγεί το συμπέρασμα ότι το ποσοστό των καπνιστών μειώθηκε ενώ το 2018 ήταν 29,1% και το 2016 ήταν 30,7% σε συνδυασμό με την μείωση του καπνίσματος ανά άτομο. Τα φορολογημένο ποσό από καπνό αποτελείται από το 77% των λιανικών τιμών πώλησης της αγοράς.

Πηγή: elepheriepilogi.net

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top