ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Μήνυμα του προέδρου της Forest σχετικά με την πρωτοβουλία της Philip Morris να διακόψει την παραγωγή τσιγάρων

Σύμφωνα με τον Peter Nixon, διευθύνοντα [κατά το 2019] σύμβουλο της Philip Morris UK, «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να καπνίζουν πια». Αυτό το σχόλιο είναι ένα από μια σειρά αντικαπνιστικών δηλώσεων που εξέδωσε ο γίγαντας του καπνού τα τελευταία τρία χρόνια.

Άλλα περιλαμβάνουν τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία θέλει να σταματήσει να πουλά τσιγάρα στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030. Μια άλλη ήταν η ανακοίνωση, τον Σεπτέμβριο του 2017, ότι η Philip Morris International (PMI) θα δωρίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε έναν νέο οργανισμό, το Ίδρυμα για έναν κόσμο χωρίς καπνό, πάνω από δώδεκα χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2019 ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, το Quit Cigarettes. Δημιουργήθηκε από την Change Incorporated (μέρος της ομάδας πολυμέσων VICE), αλλά χρηματοδοτήθηκε από την PMI, οι τίτλοι περιελάμβαναν “Πώς το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων”, “Έτσι το κάπνισμα κάνει το πέος σας να συρρικνώνεται”, “Πώς το κάπνισμα καταστρέφει τη σεξουαλική σας ζωή”, και «Είναι το κάπνισμα μια διαπραγμάτευση στο Tinder;».

Μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στον ιστότοπο Change Incorporated ανέφερε ότι «το VICE διατηρεί τον συντακτικό έλεγχο, επομένως η Philip Morris International μπορεί να μην συμμερίζεται τις απόψεις που εκφράζονται.» Στην πραγματικότητα, το αμείλικτο μήνυμα της πρωτοβουλίας κατά του καπνίσματος δεν διαφέρει από τη στάση που υιοθετεί η PMI στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού-κάπου αλλού.

Για να είμαι σαφής, υποστηρίζω πλήρως τις προσπάθειες της PMI (και άλλων εταιρειών) για την ανάπτυξη, την κατασκευή και την αγορά προϊόντων μείωσης του κινδύνου. Υποστηρίζω επίσης τις προσπάθειες εκπαίδευσης και ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με τους σχετικούς κινδύνους διαφορετικών προϊόντων καπνού ή σχετικών με τη νικοτίνη.

Έχοντας μιλήσει με πρώην καπνιστές που έχουν αλλάξει σε ηλεκτρονικά τσιγάρα ή θερμαινόμενο καπνό, εντυπωσιάστηκα επίσης από τη συσκευή IQOS της PMI. Έχω γράψει ή πει πολλά σε αρκετές περιπτώσεις.

Ωστόσο, δεν μπορώ να υποστηρίξω μια στρατηγική που μειώνει ενεργά τους καταναλωτές που απολαμβάνουν το κάπνισμα και δεν θέλουν να το κόψουν, ενώ στοχεύει έναν «κόσμο χωρίς καπνό» που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη διάκριση εκατομμυρίων ενηλίκων, την αύξηση των φόρων σε τιμωρητικά επίπεδα και τη δημιουργία κόσμου στον οποίο οι καταναλωτές όχι μόνο στερούνται την επιλογή εύφλεκτων προϊόντων αλλά περιορίζονται όλο και περισσότερο από τη χρήση τους.

Εάν οι καπνιστές επιλέξουν, με δική τους βούληση, να το κόψουν ή να στραφούν σε προϊόντα μειωμένου κινδύνου, αυτό είναι απολύτως εντάξει. Το να τους αντιμετωπίζεις σαν ηλιθίους, αν δεν το κάνουν, δεν είναι.Σάιμον Κλαρκ, πρόεδρος της Forest

Πηγή: elepheriepilogi.net

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top