ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Ενιαίο πακέτο επιβάλλει η Φινλανδία στα καπνικά και σχετικά ηλεκτρονικά τους προϊόντα

Στην Φινλανδία το κάπνισμα επιτρέπεται στα κοσμικά κέντρα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαχωρισμένος χώρος για το κάπνισμα έχοντας επαρκή εξαερισμό. Επίσης το κατώτατο όριο για την αγορά τσιγάρων αποτελεί τα 16 έτη.

Από την πρωτομαγιά του 2022 όμως τα πακέτα και τα κουτάκια των ηλεκτρονικών υποκατάστατων στο κάπνισμα θα πρέπει να μην παρασκευάζονται με τυποποίηση των λογότυπων για την Φινλανδική αγορά και να εμπεριέχονται σε απλά τυποποιημένες μονοχρωματικές και αδιακόσμητες συσκευασίες πακέτων.

Το υπουργείο κοινωνικών παροχών και υγείας αποσκοπεί να επιτύχει λιγότερη αστική και περιβαλλοντική ρύπανση λόγω του τσιγάρου και να ελαττώσει την ανταπόκριση που βρίσκει το κάπνιμσα μεταξύ των νέων και τον αντίκτυπο της παθητικής του εκδοχής. Οι έμποροι και τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα έχουν χρονικό διάστημα ενός έτους για να εκποιήσουν τα επίσημα τυποποιημένα προϊόντα.

Η Φινλανδία είναι η δεύτερη χώρα της Σκανδιναβίας που επιβάλλει τέτοιο μέτρο μετά την Νορβηγία και η μόνη στον κόσμο που το επέκτεινε στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, κάτι το οποίο ακόμη συζητάται από το κοινοβούλιο στην Νότιο Αφρική. Άλλες χώρες της Ευρώπης όπου εξαπλώθηκε αποτελούν την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Γαλλία, την Σλοβενία, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ υπάρχει ακόμα και στην γειτονική μας Τουρκία.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top