Κόσμος

Απαγόρευση καπνίσματος και το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση

Είναι αποδεδειγμένο αυτώφορα ότι οι περιττοί περιορισμοί του καπνίσματος παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και παρακάμπτουν το άσυλο της ιδιωτικής κατοικίας προκειμένου να θεσπιστούν από νομοθεσία και διατάγματα. Αντ’ αυτού, η υπαγόρευση για το άτομο για πού να πάει και τι να κάνει εκεί είναι παράνομο. Η ελεύθερη μετακίνηση κάθε ατόμου και το αντίστοιχο δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας του αντιτίθεται στην απαγόρευση του καπνίσματος που παραβιάζει το ανθρώπινο αυτό δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση άνευ συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού.

Το να δίνεις εντολή σε κάποιον να πάει κάπου από την θέση ισχύος της ανταλλαγής είναι κατάφωρα παράνομο και θα πρέπει να τιμωρηθεί για όσους ευθύνονται, είτε αποτέλεσαν τον γραμματέα υγείας κάθε κράτους που διώχνει τους ανθρώπους εξαναγκαστικά από όπου προσφεύγουν για να καπνίσουν και να επιστρέψουν εθελοντικά όπως περιμένει να συμβεί.

Το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και της ελεύθερης διαλογής δεν μπορεί ούτε να καταπατηθεί με αυτόν τον τρόπο ούτε το άσυλο της ιδιωτικής κατοικίας μπορεί να γίνει το άσυλο των νομοθετών για να γράψουν στο νόμο που διασφαλίζει την πρωταρχική μας επιβίωση τι προβλέψιμο να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή ως προς το πώς να το κάνουμε και πώς όχι. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί τον φόβο της τιμωρίας και την ανταλλαγή του και υπαγορεύει τις ενέργειες των ανθρώπων αντί να τις αποτρέπει.

Οι ακτιβιστές κατά του καπνίσματος που έπεισαν το κράτος να ενεργήσει εναντίον των ανθρώπων που εξυπηρετεί θα υποστηρίξουν ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να ζήσουν λιγότερο από όσο θα ζούσαν. Όμως, όπως το θέτει το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι καλύτερο να ζεις μια ώρα ελεύθερη ζωή παρά να σαπίζεις στην αιχμαλωσία για σαράντα χρόνια ή και έναν ολόκληρο αιώνα.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top