ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Καταψήφισε το Σουηδικό κοινοβούλιο προταμμένη απαγόρευση των αρωματικών γεύσεων των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Σε μια σαφή επίπληξη για την ορθοδοξία ελέγχου του καπνού, το Σουηδικό κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα μια προτεινόμενη απαγόρευση στις πωλήσεις αρωματισμένων προϊόντων ατμίσματος. Η τελική ψηφοφορία ήταν 177-126 με 46 αποχή.

Η πρόταση για απαγόρευση των γεύσεων εισήχθη από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της κυβέρνησης στα τέλη Φεβρουαρίου. Εάν είχε ψηφιστεί, ο νόμος θα είχε τεθεί σε ισχύ τον προσεχή Ιανουάριο και θα απαγόρευε γεύσεις εκτός από τον καπνό σε όλο το υγρό, συμπεριλαμβανομένου του χυμού ατμίσματος μηδενικής νικοτίνης.

Η ψηφοφορία δεν ήταν έκπληξη. Πριν από μία εβδομάδα, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου συνέστησε την έγκριση του μεγαλύτερου μέρους του νομοσχεδίου – το οποίο προσθέτει επίσης κανονισμούς για τις σακούλες νικοτίνης και τη συνθετική νικοτίνη – αλλά εξαλείφοντας την απαγόρευση της γεύσης. Η πλήρης ολομέλεια συμφώνησε σήμερα με την επιτροπή.

«Θέλουμε μια προοπτική μείωσης της βλάβης ενσωματωμένη στην εθνική πολιτική καπνού», δήλωσε ένα συντηρητικό μέλος της επιτροπής στον Σουηδικό ιστότοπο ατμίσματος Vejpkollen. «Ο περιορισμός των γεύσεων σε ένα εναλλακτικό προϊόν, το οποίο μπορεί να μειώσει το ποσοστό των καπνιστών, δεν συνάδει με αυτό.»

Η Σουηδία έχει ήδη το χαμηλότερο ποσοστό τακτικών καπνιστών στην Ευρώπη, λόγω της μακροχρόνιας δημοτικότητας των Σουηδικών snus – παστεριωμένος στοματικός καπνός – ο οποίος έχει αποδειχθεί μέσω εκτεταμένης επιδημιολογικής έρευνας ότι δεν έχει μετρήσιμες βλάβες στην υγεία.

Επτά άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ψηφίσει απαγορεύσεις στις γεύσεις ατμίσματος εκτός καπνού. Στη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία και την Ουκρανία, ισχύουν επί του παρόντος περιορισμοί για το αρωματικό ατμίσματος. Η απαγόρευση γεύσης της Λιθουανίας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Στις Κάτω Χώρες, η απαγόρευση της γεύσης που είχε προγραμματιστεί να αρχίσει τον Ιούλιο αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2023. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει πλήρη απαγόρευση όλων των προϊόντων ατμίσματος.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top