Κόσμος

Στο μισό αποσκοπεί να ελαττώσει τις περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα ο πρόεδρος Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκπόνησε πρόγραμμα ελάττωσης της νικοτίνης στα τσιγάρα που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τον Μάιο του 2023 προκειμένου να κάνει το κάπνισμα μια λιγότερο εθιστική συνήθεια και να μειώσει τον εθισμό του ώστε να μην προξενεί την αλυσιδωτή αντίδραση της ανανέωσης της ίδιας επιθυμίας για κάπνισμα.

Υπήρξε προηγούμενη φορά λήψης του ίδιου μέτρου από τον επικεφαλής του FDA που διόρισε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεδρία του τον Σκοτ Γκοτλίεμπ, που αφορούσε την απαραίτητη διαδικασία έγκρισης των νέων προϊόντων καπνού στην αγορά, αλλά αυτή την φορά η επανάληψη λήψης του μέτρου αναμένεται να εξισώσει όλα τα τσιγάρα που πωλούνται στην Αμερικανική αγορά με εκείνα μειωμένου κινδύνου για την υγεία που παρασκευάζει η 22nd Century και λέγονται VLN King (Very Low Nicotine King).

Οι ρυθμοί καπνίσματος έχουν μειωθεί καταφτάνοντας το 12,5% στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά προϊόντα παράλληλα εκτινάσσεται. Κάθε χρόνο πεθαίνουν 480.000 Αμερικανοί από τις ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα. Αυτό προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο θανάτους. Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποσκοπεί να μετριάσει τους θανάτους οφείλοντας το κάπνισμα και τον καρκίνο κατά το ήμισυ μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Σε ανακοίνωση του FDA αναφέρεται πως «Ο εθισμός στη νικοτίνη στα καμένα προϊόντα είναι ο κύριος μοχλός της παρατεταμένης χρήσης αυτών των προϊόντων. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες καπνιστές κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια διακοπής κάθε χρόνο (το κόψιμο για τουλάχιστον μια μέρα), αλλά οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν λόγω της εθιστικής φύσης του τσιγάρου. Ένα τέτοιο πρότυπο προϊόντος, εάν προταθεί και στη συνέχεια οριστικοποιηθεί μετά από ενδελεχή διαδικασία, θα καθιστούσε αυτά τα προϊόντα ελάχιστα ή μη εθιστικά».

«Εάν δεν έχετε υψηλά επίπεδα νικοτίνης, φαίνεται ότι δεν προκαλείτε τίποτε τόσο ισχυρό όσο τον εθισμό», είπε η Δρ Ρόουζ Μαρί Ρόμπερτσον, η αναπληρώτρια διευθύντρια επιστήμης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. «Είχα ασθενείς στο παρελθόν που είχαν εθιστεί τόσο στη νικοτίνη όσο και στην ηρωίνη σε διαφορετικές στιγμές της ζωής τους και ένας από αυτούς είπε ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο να σταματήσουν τη νικοτίνη».

Τι γίνεται με την μέντα;

Τον Απρίλιο προσκινήθηκε από τον FDA διαδικασία απαγόρευσης τσιγάρων με άρωμα μέντας η οποία δεν μπορεί να επιβληθεί από τον νόμο σύμφωνα με τον υγειονομικό νόμο του 2009 ο οποίος παρέδωσε την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων καπνού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η προθεσμία υποβολής απόψεων για την προαναφερθείσα απαγόρευση μάλιστα αναβλήθηκε για τις 2 Αυγούστου 2022 από τις 5 Ιουλίου 2022 κατόπιν επιμονής οργανισμών και ενώσεων.

«Δεδομένης της πολυπλοκότητας των κανόνων, των εκτεταμένων δεδομένων προς ανάλυση και του αντίκτυπου στην αγορά που πρέπει να ληφθεί υπόψη, οι Ενώσεις ζητούν παράταση 60 ημερών της περιόδου σχολίων. Αυτός ο επιπλέον χρόνος θα εξασφαλίσει ό,τι οι Ενώσεις και τα μέλη λιανικής μας μπορούν να παρέχουν στον FDA με λεπτομερή και ουσιαστικά σχόλια για αυτά τα περίπλοκα ζητήματα», έγραψαν οι ενώσεις στην επιστολή τους προς τον FDA.

«Λάβαμε ορισμένα αιτήματα για παράταση 60 ημερών της περιόδου σχολιασμού και για τους δύο προτεινόμενους κανόνες, τα οποία εξέφρασαν την ανησυχία ότι η τρέχουσα περίοδος σχολίων των 60 ημερών δεν επιτρέπει επαρκή χρόνο για να αναπτυχθεί μια ουσιαστική απάντηση στους προτεινόμενους κανόνες.» αναφέρεται σε δήλωση του FDA. «Διάφοροι οργανισμοί ζήτησαν από την FDA να κλείσει την περίοδο σχολίων μετά από 60 ημέρες, δηλώνοντας ότι 60 ημέρες είναι αρκετός χρόνος για να λάβετε ουσιαστικές απαντήσεις και τόνισαν την επείγουσα ανάγκη για τη δημόσια υγεία και με τα δύο πρότυπα προϊόντων».

«Πιστεύουμε ότι μια περίοδος σχολίων των συνολικά 90 ημερών είναι κατάλληλη, καθώς παρέχει επαρκή χρόνο στα ενδιαφερόμενα άτομα για να εξετάσουν πλήρως τους προτεινόμενους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων αιτημάτων για σχόλια, και να αναπτύξουν και να υποβάλουν σχόλια χωρίς να επιμηκύνει σημαντικά τη διαδικασία θέσπισης κανόνων» συνέχισε με την δήλωσή του ο FDA.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top