ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Το μικρό λιανεμπόριο στην Αγγλία από στατιστική έρευνα της Philip Morris

Στο Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργούν σήμερα 30.963 καταστήματα μικρής λιανικής. Υπάρχουν συνηθέστερα στη μορφή εφημεριδοπωλείων επονομαζόμενα newsagents και άλλων μεσαίων υπεραγορών δηλαδή convenience stores. Το 68% των συνδυασμένων κερδών τους προέρχονται σύμφωνα με έρευνα από την Philip Morris (UK) Limited από τα εύφλεκτα προϊόντα καπνού και το απομένον 32% του εξειδικευμένου είδους αυτού εισοδήματος προέρχεται από τα ηλεκτρονικά προϊόντα και άλλες μορφές άκαπνων προϊόντων καπνού.

Η Philip Morris (UK) Limited διενήργησε ανεξάρτητη χορηγημένη στατιστική έρευνα πάνω στα άκαπνα προϊόντα και την διάθεσή τους από τους μικρούς λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφοντας την άποψή τους πάνω στην χρησιμότητά τους για την διακοπή του καπνίσματος από τους ενηλίκους πελάτες που καπνίζουνε. Για την έρευνα της θυγατρικής εταιρείας της μεγαλύτερης πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας χρησιμοποιήθηκε το δείγμα 1.397 καταστημάτων.

Το 91% των μπακάλικων μικρής λιανικής εμπορεύεται ηλεκτρονικά και άλλα υποκατάστατα για το κάπνισμα στην Αγγλία. Από αυτά το 75% ξεκίνησε να τα εμπορεύεται μεταξύ 2015 και 2019, το 14% πριν από το 2015 και το 9% εντός των τελευταίων δύο ετών πριν από το 2022 (από το 2020). Το 88% από αυτά διαθέτουν ηλεκτρονικά τσιγάρα κλειστού κυκλώματος και το 65% διέθεταν καπνό θέρμανσης μεταξύ άλλων τύπων.

Οι μετατοπισμένοι πελάτες στα εναλλακτικά προϊόντα για τα τσιγάρα εντοπίζονται πιο συχνά στο Λονδίνο ως το 28% του συνδυασμένου συνόλου και λιγότερο στην Δυτική Αγγλία και την χερσόνησο όπου βρίσκεται η Κορνουάλη ως το 5% του συνδυασμένου συνόλου. Οι άλλες πιο ενισχυμένες περιοχές αποτέλεσαν την Νοτιοανατολική Αγγλία νοτίως του Λονδίνου και την Βόρεια Αγγλία νοτίως της Σκωτίας. Λιγότεροι από εκεί πελάτες άκαπνων εναλλακτικών προϊόντων εντοπίζονται στην Κεντρική Αγγλία.

Μόλις το 4% των πελατών των καπνικών και εναλλακτικών τους προϊόντων εντόπισαν σωστά την αιτία κινδύνου του καπνίσματος κυρίως ως το φαινόμενο της καύσης για των προϊόντων της. Μόλις το 17% των καταστηματαρχών δήλωσαν την προθυμία τους στην Philip Morris να σταματήσουν να εμπορεύονται τσιγάρα.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top