Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τέλος τα περίπτερα στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή (Video)

Video

Χωρίς περίπτερα θα μείνει η διασταύρωση της πλατείας Αριστοτέλους με την οδό Τσιμισκή.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ξήλωσε το περίπτερο έξω από τον Τερκενλή πριν από 1,5 μήνα κατόπιν δικαστικής απόφασης που ελήφθη μετά από μια δεκαετία, σημείωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Μάκης Κυριζίδης.

Η απόφαση κατήργησε τη συγκεκριμένη θέση περιπτέρου, μεταφέροντάς τη σε νέα περίπου 40 μέτρα εγγύτερα από την προηγούμενη. Σημειώνεται ότι το εν λόγω περίπτερο δε λειτουργούσε το τελευταίο διάστημα.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Το προηγούμενο έτος ο δήμος Θεσσαλονίκης ξήλωσε συνολικά 13 περίπτερα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα ξηλωθούν καί τα υπόλοιπα τρία περίπτερα που βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους επί της Τσιμισκή, λαμβάνοντας νέες θέσεις.

Εντός του έτους, ο δήμος Θεσσαλονίκης σκοπεύει να ξηλώσει επιπλέον περίπτερα. Τα επιχειρήματα για τη δράση αυτή είναι ότι τα κιόσκια συγκεκριμένων θέσεων εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ, δε συνδράμουν στον εξωραϊσμό του αστικού τοπίου, αντιθέτως καταστρέφουν την ομορφιά του ιστορικού κέντρου.

Στον αντίποδα, οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι των περιπτέρων εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή δεν αποσκοπεί στα άνωθεν, αλλά στο να ενισχυθεί η οικονομία των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Οι ίδιοι εξήγησαν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Ακόμη, τόνισαν ότι τα περίπτερα θεωρούνται ιστορικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς λειτουργούν εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά επίσης γίνονται αντικείμενο θαυμασμού για τους τουρίστες που διαχρονικά περνούν και βγάζουν φωτογραφίες.

Πηγή: rthess.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top