ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Ροδόπη: Ένα στα έξι περίπτερα συνεχίζει να λειτουργεί

Όταν πρώτο-ξεκίνησε να εργάζεται σε περίπτερο ο κος Γιάννης το 1993 στην Κομοτηνή λειτουργούσαν 63 περίπτερα, σήμερα 29 χρόνια μετά λειτουργούν 10. Ο χώρος του σίγουρα δεν περνά την καλύτερη του περίοδο κι εκείνος με τους συναδέλφους του περισσότερο προβληματισμένοι από ποτέ προσπαθούν να αντέξουν μια εποχή δύσκολη.

«Το 90% των περιπτέρων, ως μικρές επιχειρήσεις, φυτοζωούν» δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε ένα κατεξοχήν δύσκολο χώρο και σημειώνουν στο www.ertnews.gr ότι κάποτε και οι τζίροι ήταν αυξημένοι και τα ποσοστά –περιθώρια κέρδους μεγάλα.

«Φέτος είναι μια ειδική χρονιά» τονίζουν παρατηρώντας την επιστροφή των μεταναστών που εργάζονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης να έχει κυμανθεί στο μισό σε σχέση με πέρσι, στη μέση και η κατανάλωση που κάνουν αυτοί που έχουν έρθει σε σχέση με άλλες χρονιές.

«Σε σχέση με το 2019 η κίνηση είναι πεσμένη 30% σε σχέση με πέρσι 20%» τονίζουν γνωρίζοντας καλά πως δύσκολα μπορούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος καθώς τα ποσοστά κέρδους έχουν μειωθεί. «Όταν ξεκίνησα να δουλεύω τα ποσοστά κέρδους στα τσιγάρα ήταν 10%, τώρα είναι 1%» δηλώνει ο κος Γιάννης και σημειώνει ότι τότε τσιγάρα έβρισκε κανείς μόνο στα περίπτερα, τώρα βρίσκει να πωλούνται σχεδόν παντού.

Μιλούν για την γειτονική αγορά της Βουλγαρίας που τους έδωσε τη χαριστική βολή σημειώνοντας πως παραδοσιακοί τους πελάτες πηγαίνουν για καύσιμα και προμηθεύονται καπνό και τσιγάρα και ό,τι άλλο έβρισκαν στις επιχειρήσεις τους.
«Το μόνο καλό», όπως λένε, των τελευταίων χρόνων η μείωση του ενοικίου. «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον» λένε και σημειώνουν «βγαίνουν τα περίπτερα σε δημοπρασίες δήμων και δεν τα παίρνει κανείς γιατί δεν συμφέρει» με αποτέλεσμα, όπως τονίζουν: «Τα περίπτερα να καταστρέφονται λόγω έλλειψης ζήτησης».

Πηγή: ertnews.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top