Επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 13:50

Σε επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, προχωρά η Παπαστράτος Philip Morris International, στην Ελλάδα, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας.

Η επένδυση αφορά την κατασκευή μονάδας παραγωγής του νέου προϊόντος iQOS στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Θα είναι το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη - μετά την Ιταλία και την Ελβετία - του καπνικού στικ, το οποίο αποτελεί μέρος του iQOS, του νέου καπνικού προϊόντος που προωθεί Philip Morris στη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, η νέα μονάδα παραγωγής θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2017.

Μετά την επένδυση, στη χώρα θα παράγονται συνολικά 20 δισ. ράβδοι καπνού για το iQOS, με χαρμάνι ελληνικού καπνού ανατολικού τύπου.

Η Ελλάδα, ως εκ τούτου, θα μετατραπεί σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές.

Κατά την παρουσίαση - ανακοίνωση του πρότζεκτ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης, υποστήριξε ότι «η Παπαστράτος τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές».

Όπως πρόσθεσε, στο ίδιο πλαίσιο, «πρόκειται για μια επένδυση - σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία».

Σημειώνεται ότι από το 2003, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις, συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα.

 

http://www.naftemporiki.gr

Read 7786 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…