Η Imperial Tobacco καταδίκασε την απόφαση του Καναδά να απαιτήσει την απλή τυποποίηση των προϊόντων καπνού

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018 11:58

Η Βρεταννική και η πολυεθνική καπνοβιομηχανία Imperial Tobacco άσκησε αμέριστη κριτική στην πρωτοβουλία της Καναδικής κυβέρνησης να νομοθετήσει την σχετική προϋπόθεση δια μέσω της κλιμάκωσης του υπουργείου υγείας να πωλούνται όλα τα προϊόντα καπνού σε απλές και ομοιόμορφες μεταξύ τους συσκευασίες με την αποκλειστική εμφάνιση των υγειονομικών προειδοποιήσεων επάνω στα πακέτα των τσιγάρων.

Ο επικεφαλής εταιρικών και κανονιστικών ζητημάτων της πρώτης σε πωλήσεις εταιρίας καπνικών προϊόντων στον Καναδά Eric Gagnon δήλωσε ότι «Υπάρχει ένας αριθμός διατάξεων οι οποίες είναι αδύνατο να ακολουθηθούν. Ακόμη δεν κατανοούμε τον τρόπο με τον οποίο η παρούσα κυβέρνηση δικαιολογεί την νομιμοποίηση της μαριχουάνας όταν ταυτόχρονα λαμβάνει τα παρεμφερή ακραία μέτρα για τα προϊόντα καπνού. Αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η διαφοροποίηση είναι πρωτοφανής. Η προσφυγή μας στα δικαστήρια μαζί με την κυβέρνηση δεν αποτελεί θεμιτό παράγοντα που μας διευκολύνει αλλά αποτελεί την ενδεχόμενη επιλογή εάν δεν εισακουστεί η φωνή μας» αναφερόμενος στην νεοσύστατη και στην έννομη στον Καναδά προσωπική χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης η οποία επίσης τυποποιείται από τώρα με τις ελάχιστες προϋποθέσεις τις οποίες είναι γενικές.

Η κυβέρνηση του Καναδά προτίθεται να περιστείλει την κοπή των πακέτων των τσιγάρων τα οποία διαθέτουν επιπρόσθετα λειτουργικά χαρακτηριστικά μαζί με την εκτύπωση των εμπορικών τους σημάτων επάνω στις συσκευασίες τους τα οποία προτίθεται να αντικαταστήσει αποκλειστικά με τις υγειονομικές προειδοποιήσεις στην προσπάθεια να ελαττώσει το επίπεδο των καπνιστών της χώρας το οποίο φιλοδοξεί σκοπεύοντας να μειωθεί στο 5% μέχρι το 2035. Η προθεσμία για την υποβολή απόψεων και σχολίων από το κοινό του Καναδά επάνω στο ζήτημα είναι η 6-η Σεπτεμβρίου 2018.

Πηγή : https://elepheriepilogi.wordpress.com

Read 731 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…