Στους Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρεται το παράρτημα της FOREST της Ευρώπης

Στους Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρεται το παράρτημα της FOREST της Ευρώπης

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 10:32

Η Βρετανική ένωση καπνιστών Forest από εισερχόμενη στην εποχή της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση από ακόμη και στην μετάβασή της προέβη πέρυσι σε απόφαση να συστήνει Ευρωπαϊκό παράρτημα στις Βρυξέλλες στην προσπάθεια να προασπίσει τα δικαιώματα των καπνιστών από εκτός στην Αγγλία και στην Ευρώπη για να εκπροσωπεί τα αιτήματα που αξιώνουν από δημόσιους και μη οργανισμούς και φορείς και κράτη.

Το περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου (http://forestonline.eu/) του παραρτήματος που είναι διαθέσιμος από τον Ιανουάριο του 2017 για το κοινό όλου του κόσμου άνω των 18 ετών για την ανάγνωσή του και για την εγγραφή του ενδιαφέροντος εστιάζει σε τρία κυρίως θέματα όσον αφορά στην κινητοποίησή του, στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την διάθεση των καπνικών προϊόντων, στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και στις όποιες διατάξεις αφορούν στην απλή τους τυποποίηση ενώ η δεξίωση για τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκε συμπίπτοντας με την καθιερωμένη από το 2008 Παγκόσμια ημέρα κατά του τσιγάρου στις 31 Μαΐου 2017 σε κεντρικό εστιατόριο των Βρυξελλών.

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον διαδικτυακό τόπο της Forest της Ευρώπης από της πλευράς του χρήστη που μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου του αποστέλλονται δια του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου περιοδικά νέα, προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, ετήσιες αναφορές και με παρεμφερή θέματα. Η πιστοποιημένη εγγραφή από ενήλικα γίνεται με το όνομα και την διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και την χώρα της διαμονής του και τον ταχυδρομικό του κώδικα και του ζητείται η ενεργοποίηση του απεσταλμένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την σύνδεσή του και η συμπλήρωση ελέγχου της μη-αυτοματοποίησης κατά την μετάβαση.

Η από πρόσφατα νέα ιστοσελίδα στο άρθρο της με τον τίτλο «Δεν θα πιστέψετε πως ο Έλληνας Πρόεδρος Παυλόπουλος χαρακτήρισε τους καπνιστές» αναφέρθηκε στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Διεθνές Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος το οποίο διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την αντίστοιχή του πρόληψη όταν πραγματοποιήθηκε στο 2017 τον Μάιο στην Αθήνα.

president

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος δεν διαπραγματεύτηκε με τις σχετικές δημοκρατικές διαδικασίες εκ των προτέρων τις τοποθετήσεις του ως τον πλέον κοινό τόπο της διοργάνωσης του αντικαπνιστικού συνεδρίου είπε σε αυτό μεταξύ των άλλων ότι «το κάπνισμα δεν έχει καμία κοινωνική αξία» ενώ ότι «ο άνδρας που επιμένει να καπνίζει δεν κατανοεί το θεμελιώδες καθήκον που έχει αλληλεγγύης στους συνανθρώπους του».

Η Forest της Ευρώπης με το άρθρο της επιχειρεί να απαντήσει στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στο αντικαπνιστικό συνέδριο από αναφερόμενη ότι επίσης κάπνιζε ο Αείμνηστος πρόεδρος της δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (1907-1998) ενώ παραθέτοντας σαν την απόδειξη δύο φωτογραφίες του με τους ηθοποιούς Δημήτριο Χορν (1921-1998) και με την Τζένη Καρέζη (1932-1992) και λέγοντας ότι αν μία φωτογραφία μετράει όσο και για τις χίλιες λέξεις τότε μάλλον πόσο περισσότερο οι δύο.

A6-225x300

karamanlis-xorn-300x252

«Είναι πλέον καιρός και για τους Έλληνες καπνιστές με τους υπόλοιπους όλης της Ευρώπης να συσπειρωθούν για να εμποδίσουν όχι μόνον αβάσιμες και αποτυχημένες πολιτικές αλλά και παρόμοιες απόπειρες για να εξοστρακιστούν από το σύνηθες κοινωνικό τους περιβάλλον» λέει το άρθρο της Forest Ευρώπης από αναφερόμενο στην ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στο αντικαπνιστικό συνέδριο προτείνοντας την εγκατάσταση σε ειδικές αίθουσες καπνιστών στους ενδιαφερόμενους χώρους.

Η Forest συστάθηκε το 1979 με την συμμετοχή των Άγγλων βετεράνων και αεροπόρων της στρατιωτικής Βασιλικής αεροπορίας ώστε να εκπροσωπεί τα άτομα που καπνίζουν και να προασπίζει τα δικαιώματά τους σε πανεθνική τους κλίμακα ενώ έχοντας από το 1999 σαν πρόεδρο τον αρθρογράφο Σάιμον Κλαρκ που εκείνος σαν θερμός υποστηρικτής και υπέρμαχος δεν καπνίζει μετεξελίχτηκε στην μεγαλύτερη ένωση του είδους της που διοικείται επίσης απαρτίζοντας μέλη που διακατέχονται με φιλελεύθερες ιδεολογίες που είναι κοινωνικά προοδευτικές.

Το όνομα σαν το FOREST προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων στην φράση Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco (Οργανισμός Ελευθερίας για το Δικαίωμα στην Απόλαυση του καπνού) ενώ η επιδότησή της πηγάζει από την νυν Imperial Brands σαν πρώην την Imperial Tobacco και την British American Tobacco (BAT) και την Japan Tobacco International (JTI Gallaher) που είναι και η μόνη που επιδοτεί το Ευρωπαϊκό της παράρτημα αν και όπως διευκρινίζεται απαρτίζει σωματείο που δρα ανεξάρτητα εκπροσωπώντας τις δικές του απόψεις με εκείνες των μελών του. Το παράρτημα της που διαθέτει στην Ιρλανδία Forest Eireann διέγραψε την έντονη πορεία του μετά από την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους που πρώτα πραγματοποιήθηκε το 2004 σε εκείνη την χώρα όταν κατέστησαν τα αιτήματα του σωματείου από υπαρκτά.

Ο Βέλγος πρόεδρος Guillaume Périgois της Forest της Ευρώπης με την μείζονα απασχόλησή του διετέλεσε ο διευθύνων αναπληρωτής της ένωσης Ευρωπαίων πολιτών «Νέα Κατεύθυνση – Ίδρυμα για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση» που συστάθηκε από την πρώτη Βρετανίδα γυναίκα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ (1925-2013) το 2010 ενώ δήλωσε για τον διαδικτυακό τόπο που διευθύνει:

0VE7939-1024x681
Οι πρόεδροι της FOREST και του Ευρωπαϊκού της παραρτήματος Σάιμον Κλαρκ από τα αριστερά και Guillaume Périgois από τα δεξιά

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει εξουσία με το κύρος να προδιαθέτει το κάπνισμα με τα άλλα βιοτικά ζητήματα αλλά ελπίζουμε το πρόγραμμα να εστιάζει στην παιδεία αντί για τον εξαναγκασμό. Υπάρχει μια ανάγκη για φιλελεύθερη και την αληθοφανή προσέγγιση στο κάπνισμα που να θέτει την αντίληψη πάνω από το δόγμα και να λαμβάνει υπόψη και την άποψη των συμπολιτών μας της καθημερινότητας. Οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικοί παράγοντες θα πρέπει να κατανοήσουν σχετικά και να εκτιμήσουν την απόλαυση που αποφέρει σε πολλούς το κάπνισμα που έχει σαν την απαίτηση για τις δικλείδες των αποφάσεων να εναρμονιστούν όχι μόνον με τους κύκλους του ελέγχου και του περιορισμού του αλλά και με τους πολίτες που το απολαμβάνουν που δεν θέλουν και να το διακόψουν».

Εγκαινιάζοντας την παρουσία του παραρτήματος των Βρυξελλών ο πρόεδρος Σάιμον Κλαρκ της κυρίως Βρετανικής Forest δήλωσε ότι «Οι καπνιστές πληρώνουν υπέρογκα έναν φόρο μέχρι το 80% ή το 90% σε ορισμένες χώρες που επαρκεί για να τους δώσει το δικαίωμα της πολιτικής τους εκπροσώπησης αλλά πολύ συχνά αντιμετωπίζονται σαν τα νήπια που αδυνατούν να λάβουν μια απόφαση. Είμαστε κατενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα νέο Ευρωπαϊκό κεφάλαιο στην ιστορία μας έχοντας το Ηνωμένο Βασίλειο που προετοιμάζεται για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα φέρνουμε εκδηλώσεις των εμπορικών σημάτων στις Βρυξέλλες και φιλικά με το κάπνισμα σεμινάρια και δεξιώσεις έχοντας τον στόχο να μπει ο καταναλωτής στον πυρήνα της διαβούλευσης».

 

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Read 3188 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…