ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ- ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΚΕΤΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ- ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΚΕΤΑ

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 09:10

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν κατά το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες, 75χρονο ομογενή, διότι κατείχε και διέθετε σε χώρο λαϊκής αγοράς στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, 385 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (26) συσκευασίες λαθραίου καπνού, τα όποια βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε πάγκο μικροπωλητή και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του.
Σε έρευνα, που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 960 πακέτα τσιγάρα και 59 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, πρωινές ώρες της 20-05-2016, 26χρονη αλλοδαπή, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες στην περιοχή του Ευόσμου, 150 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Λευκού Πύργου, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες της 20-05-2016, στο κέντρο της πόλης, 23χρονο αλλοδαπό, διότι κατείχε 217 πακέτα τσιγάρα και 1 συσκευασία καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίσθηκαν στο κέντρο της πόλης, τρεις τσάντες που περιείχαν 303 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 8 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

http://press724.gr

Read 3052 times
Login to post comments

Εγγραφή Μελών

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…